Családi filmek vasárnapra

Olyan filmek segítenek túlélni a kánikulát, mint a Jégkorszak 2. – Az olvadás, a Verdák, az Agymanók és a Szenilla nyomában. De aki az animációs alkotások mellett inkább valami másra vágyna, az sem marad néznivaló nélkül.

Drágám, a kölyök marha nagy lett!

AMC – augusztus 9., 8.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az előző kaland, a gyerekek lekicsinyítése óta eltelt három év nem hozott túl sok változást a Szalinski család életében. A bogaras tudóst – akit pillanatnyilag éppen a molekulák felnagyítása foglalkoztat – új munkahelyén is csodabogárként tartják számon. Sajnos a legkisebb Szalinski gyerek éppen arra téved, amikor a nagyítósugarakat veszi górcső alá. Adam rakétasebességgel kezd növekedni, ahányszor csak elektromos áram közelébe kerül. A lassacskán óriássá cseperedő fiú bánatában elbujdosik a sivatagban. Az aggódó családtagok azonban mindenre hajlandók, hogy megtalálják a gyermeket.

Szenilla nyomában

HBO – augusztus 9., 9.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Némó nyomában folytatásában Szenilla balesetet szenved, melynek nyomán felsejlik benne egy gyermekkori emlékkép a családjáról. Mindez arra ösztönzi, hogy útra keljen a Nagy Korallzátonytól, megkeresni a szüleit. A nagy kalandban persze útitársa is akad: a két bohóchal, Pizsi és Némó. Útjuk során különös figurák sorával találkoznak, például Hankkel, az akváriumról álmodozó polippal, egy rövidlátó cápával, egy tájékozódási képességét vesztett delfinnel és három bugyuta fókával...

Demóna

HBO – augusztus 9., 12.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, melynek hatására addig tiszta szíve kővé válik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, hogy Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.

Verdák

Film+ – augusztus 9., 13.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Villám McQueen hírnévről és dicsőségről álmodik: minden vágya, hogy legfiatalabb versenyautóként elhódítsa a Szelep-kupát. A sorsdöntő verseny helyszíne felé tartva azonban elhagyják az autópályán, és Kalifornia helyett egy kisvárosban, Kipufogófürdőben találja magát. Villám menekülés közben tönkreteszi a város útját, amiért a lakók büntetést szabnak ki rá. A teljes útburkolat javítása közben összebarátkozik Cimbivel, beleszeret a szépséges Sallybe, és kivívja a legendás versenyautó, Hudson Hornet tiszteletét.

Agymanók

HBO2 – augusztus 9., 14.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik: ők Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Ahogy Riley az érzelmeivel küzdve próbálja megszokni San Franciscót, a Központban kitör a káosz. Bár Derű, Riley első számú és legfontosabb érzelme megpróbálja a dolgok pozitív oldalát nézni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel, akik másként vélekednek arról, hogyan kell viselkedni egy új városban, egy új otthonban és egy új iskolában.

Harry Potter és a Tűz Serlege

VIASAT3 – augusztus 9., 15.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek (Daniel Radcliffe) nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is.

Jégkorszak 2. – Az olvadás

Moziverzum – augusztus 9., 19.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Olvadni kezd a jégtakaró, s a világ egyetlen hatalmas élményfürdővé változik. Many, Diego és Sid kénytelenek hát szembesülni az igazsággal: csak napok vannak hátra az özönvízig. Az életet jelentő bárkáig azonban rögös az út, hát még olyan új útitársakkal, mint Ellie, aki mamut létére oposszumnak képzeli magát, nem beszélve valóban oposszum testvéreiről, a mindig bajkeverő Ropszról és Eddie-ről…