Családi filmek vasárnapra

Vasárnap érdemes egy kicsit tovább aludni, hiszen reggel semmi jó nem lesz a tévében. Délelőtt azonban beindulnak az események, és egy csodálatos szépségű mesefilm, egy vidám akciófilm és több mókás animációs film is vár ránk.

Tintaszív

Film+ – szeptember 20., 10.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Mo Folchart (Brendan Fraser) felolvas egy történetet, a szereplők életre kelnek. Egy alkalommal azonban megfordul a dolog: váratlanul a felesége kerül át a könyv lapjaira, és a Tintaszív című könyv rabja lesz. Mo kilenc éven keresztül próbálja megtalálni a könyvet, hogy kiszabadíthassa feleségét, amikor a regény gonosz alakja, Kaprikornusz (Andy Serkis) elrabolja Mo kislányát, Meggie-t (Eliza Bennett), hogy a segítségével életre keltse szövetségesét, az Árnyékot. Mo hús-vér és képzelet szülte segítőtársaival útra kel, hogy megmentse lányát, megtalálja feleségét, és mindenkit visszajuttasson oda, ahová tartozik.

Kicsi kocsi – Tele a tank

VIASAT6 – szeptember 20., 10.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Maggie-nek (Lindsay Lohan) vérében van az autóversenyzés, de aggodalmaskodó apja, Mr. Payton (Michael Keaton) eltiltja a veszélyes sporttól. Kárpótlásul felajánlja lányának, hogy maga választhat egy országúti cirkálót. A roncstelep kopott verdái közül Maggie egy rozsdásodó, de nagyon is formás bogárhátút szúr ki. A lány hamarosan felfedezi, hogy kisautója, Herbie önálló értelemmel rendelkezik. Egy nap aztán azon kapja magát, hogy Herbie bátorítására a legnívósabb autóverseny rajtvonalánál áll.

Így neveld a sárkányodat

Film Now – szeptember 20., 12.05
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Cressida Cowell sikerkönyve alapján készült film a melák viking harcosok és vad sárkányok világába röppenti nézőit. A cselekmény középpontjában egy viking tinédzser áll, aki Berk szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzse és az apja előtt. Ám amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és összebarátkozik vele, a kis „sárkányölő” világa a feje tetejére áll.

Zootropolis – Állati nagy balhé

HBO – szeptember 20., 13.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa különleges hely. Olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít, ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókuscickány is megfér egymással. Amikor Judy Hopps, a zöldfülű rendőr megérkezik a városba, rá kell ébrednie, hogy nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Mr. Popper pingvinjei

TV2 – szeptember 20., 13.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tom Popper elfoglalt üzletember. Életét, mindennapjait a munka, értekezletek, határidők, bevételi kimutatások teszik ki. Emellett nem jut ideje a családjára. Egy napon meglepődve értesül arról, hogy egy pingvint örökölt. Egy félreértés folytán a frakkos csapat hamarosan hat főre bővül. A csámpás jövevények alaposan felforgatják Mr. Popper addigi megszokott életét. A legérdekesebb az, hogy a kezdeti rosszallás után az üzletember egyre jobban élvezi a különös helyzetet és vendégei társaságát, akik mellett újra megtanul szeretni és törődni a családjával.

Hupikék törpikék

Moziverzum – szeptember 20., 15.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

Ügyefogyi a Csodák Barlangjában átesik a mágikus kapun, minek következtében egy modern világban találja magát. Szerencsére az ott élő emberek játékbabának hiszik. Ezalatt a faluban a többi törp kutatóakciót szervez a megmentésére...

Dumbó

Film Now – szeptember 20., 18.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét veszi igénybe egy újszülött elefánt gondozásához, akit túlméretezett fülei nevetség tárgyává tesznek az egyébként is küszködő cirkuszban. Ám amikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen fordulatot vesz, magára irányítva az elszánt üzletember, V.A. Vandevere figyelmét is, aki varázslatos vastagbőrűeket gyűjt új, eddig sosem látott show műsorához. Dumbó így új magasságokban szárnyalhat a bűbájos és lélegzetelállító légtornász, Colette Marchant oldalán, mígnem Holt megtudja, hogy a csillámporos külső mögött Dumbó új otthona sötét titkokat őriz.