Családi filmek vasárnapra

A halloweeni lendület még november 1-jén, azaz mindenszentekkor is kitart, így érkeznek a képernyőkre a Hotel Transylvania 2. szörnyei, a Libabőr szellemei, A Boszorkány-hegy természetfeletti képességekkel rendelkező tinijei és Az arany iránytű különös lényei – de jönnek a trollok és egy zűrös majom is.

Playmobil: A film

HBO – november 1., 9.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mikor Marla öccse, a szeleburdi Charlie az emberek világából hirtelen átkerül a Playmobil
varázslatos világába, a kötelességtudó Marla utánaered, hogy hazahozza. Játékfigurává válni már önmagában is nagy kaland, de még inkább az egy olyan helyen, ahol minden sarkon újabb ismeretlen világ vár ránk. Szerencsére a lány gyorsan új barátokra tesz szert a nagydumás kamionsofőr, Del, a jóképű titkosügynök, Rex Dasher, valamint egy melegszívű robot és egy különc tündérkeresztanya személyében, akik segítenek neki eligazodni a játék útvesztőjében. A különleges kalandokon keresztül Marla és Charlie is megtanulják, hogy mindegy, hogyan alakul az élet, ha eléggé hiszel magadban, bármit elérhetsz!

Zűrös majom

RTL Klub – november 1., 11.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Eva (Thora Birch) minden álma egy kiskutya, míg szülei úgy gondolják, a mindig rendetlen, lusta kislány még nem alkalmas egy állat gondozására. Egy nap a szülők döbbenten tapasztalják, hogy Eva gyökeresen megváltozott, mit sem sejtve arról, hogy lányuk egy apró majmot rejteget a szobájában, aki a parkban szegődött mellé. De azt Eva sem sejti, milyen kalandok várnak rá, új kedvence ugyanis mindent ellop, ami pénzzé tehető, ráadásul gonosz gazdája, aki egy nagyszabású rablásra készül, bármit megtesz, hogy visszaszerezze a majmot.

Hotel Transylvania 2. – Ahol még mindig szörnyen jó

SuperTV2 – november 1., 14.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Drakula, a világ legismertebb vámpírja nem csak egyszerű szörny. A távoli erdélyi havasok rejtekében, egy ősi kastélyban szállodát üzemeltet, ahol a rémisztgetésbe belefáradt szellemlények megpihenhetnek, és végre az emberektől távol lehetnek. Ezenkívül még gyermekét egyedül nevelő, aggódó apa is. Ő és barátai, a sokféle, csak első látásra ijesztő fura figura visszatér, hogy ismét megpróbálják halálra nevettetni nézőiket...

A Boszorkány-hegy

RTL Klub – november 1., 15.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Évek óta keringenek sejtelmes pletykák egy titokzatos helyről a Nevada-sivatag közepén, ahol az emberek gyakran megmagyarázhatatlan dolgokra lesznek figyelmesek. A hely a Boszorkány-hegy nevet viseli, és amikor egy Las Vegas-i taxisofőr két, természetfeletti erővel rendelkező tinédzsert talál a kocsijában, olyan kalandokba keveredik, melyekről korábban álmodni sem mert. Ők hárman felfedezik, hogy a világ megmentésének titka rejtőzik a hegy alatt, ezért páratlan versenyfutás kezdődik nemcsak a kormány embereivel és a gengszterekkel, hanem még az idegen fajok képviselőivel is, akik mind megpróbálják az útjukat állni.

Libabőr

AXN – november 1., 16.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ne költözz olyan környékre, ahol horroríró él! Zach elköveti ezt a hibát: édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr sorozat híres írója, R. L. Stine (Jack Black) dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával, és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak – a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. A srác viszont véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fogniuk, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók – mielőtt túl késő lesz.

Az arany iránytű

RTL II – november 1., 16.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent irányító Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon található kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse.

Trollok

Moziverzum – november 1., 19.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik a saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott – és amitől biztosan az égnek áll a haja!