Családi filmek vasárnapra

Búcsúztassuk vérbeli és rendhagyó hercegnőkkel a novembert! Itt lesz a Jégvarázs 2. Elsája és Annája, a Los Angeles-i tündérmese modern Hamupipőkéje, de Auróra is a Demóna folytatásából.

Jégvarázs 2.

HBO – november 29., 9.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miért született Elsa varázserővel? Vajon milyen titkok lappanganak a lány múltjában? És jelentenek-e ezek bármiféle veszélyt a királyságára? Ahhoz, hogy választ kapjon kérdéseire, Elsának hosszú útra kell indulnia az ismeretlenbe, elvarázsolt erdőkön keresztül és sötét tengereken át, túl Arendelle-en. Az izgalmasnak ígérkező kalandokból természetesen Anna, Kristoff és Olaf sem maradhat ki. Elkísérik útjára Elsát, és együttes erővel próbálják kideríteni, milyen titkokat rejt a királyságuk.

A kőszívű ember fiai

Mozi+ – november 29., 9.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richárdot és Jenőt pedig Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére 1848 ügye mellé állnak. Jókai Mór regénye alapján!

Maci Laci

Film+ – november 29., 10.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Maci Laci a Jellystone nemzeti park notórius bajkeverője. Az állandóan éhes mackó barátjával, Bubuval örökösen abban mesterkedik, hogy megszabadítsa a kirándulókat elemózsiájuktól. Nincs olyan trükk, amit be ne vetne a siker érdekében, miközben bohócot csinál legfőbb ellenségéből, Smith vadőrből. Ám a vidám életnek vége szakad. Brown polgármester elherdálta a város pénzét, s helyzetén úgy akar segíteni, hogy el akarja adni a parkot. Ha a fakitermelő vállalat kezébe kerül a terület, akkor Maci Laciéknak menniük kell. Ám a mackó nem hagyja annyiban a dolgot! Smith vadőrrel szövetkezve akcióba lép.

Los Angeles-i tündérmese

Cool – november 29., 14.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Még hogy Hamupipőke csak a mesében létezik! Cseréljük az üvegcipőt mobiltelefonra, a tökhintót sportkocsira, a mesebeli királyságot pedig Los Angeles külvárosára, és kiderül, hogy a hol volt, hol nem volt most épp itt van. Amikor nem gonosz mostoháját és mostohanővéreit kell elviselnie, akkor Sam (Hilary Duff) egy étteremben takarít. Álmaiban a szőke herceget várja, aki persze ott van az orra előtt. Vajon sikerül a modern Hamupipőkének észrevennie álmai lovagját, és összeszednie a bátorságát?

Demóna: A sötétség úrnője

HBO 2 – november 29., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Gondtalanul teltek az évek Demóna és Auróra számára. Szívfájdalom, bosszú és végül szeretet nyomán kialakult kapcsolatuk elmélyült. Ám az emberek és tündérek közötti gyűlölködés változatlanul fennáll. Auróra közelgő esküvője Fülöp herceggel ünneplésre szolgáltat okot Ulstead királyságában és a közeli Múriában, hiszen a két világ is egyesülhet a friggyel. Egy nem várt találkozás azonban új, nagy hatalmú szövetségessel ismerteti meg Demónát, aki eltávolodik Aurórától, s így a keresztanya és keresztlánya a Nagy Háború ellentétes oldalán találják magukat, ami próbára teszi családi összetartozásukba vetett hitüket.

Az arany iránytű

RTL Klub – november 29., 15.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent irányító Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon található kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse.

A maszk

Film+ – november 29., 18.30
12 éven aluliaknak!

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura: bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza, és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, és minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.