Családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén a Jégvarázs második részével, BabaMama Expoval és KidExpoval, valamint a Kolibri karácsonyváró napjával várnak benneteket.

November 22., péntek

Jégvarázs 2.

November 21-től a mozikban

Miért született Elza varázserővel? A válasz egyszerre szólítja el a lányt és jelent veszélyt királyságára. Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel együtt veszedelmekkel teli utazásra indul, hogy fényt derítsen a titokra.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kalandos utazás a Csodavár tengeralattjárójában

Csodavár - november 22., 15.00

Ezen a napon a Csodavár tengeralattjáró kapitányának szolgálatába állhattok. Az izgalmas utazás során a tenger élőlényei, lakatlan sziget, és sok-sok izgalmas feladat, illetve játék várja a kis matrózokat. A gondolkodást, a képzeletet és az együttműködést fejlesztő, mesés kalandban lehet részetek!

Öko Adventi Kalendárium Workshop

Szatyorbolt - november 22., 17.00 - 20.00

Ezen a workshopon egy Öko Adventi kalendárium mintáját készíthetitek el Nemes Iringóval a The Sorting Bags tervezőjével! A kalendáriumot évről-évre használhatod, és kapsz hozzá egy letölthető (és nyomtatható) pdf dokumentum is, ami tartalmaz 24 ötletkártyát és egy oldalt üres kártyákkal, amit saját tartalommal tölthetsz meg.

November 23., szombat

Legkisebbek mozija: Boszi seprűnyélen; Bot Benő

Puskin mozi - november 23., 10.00

A Puskin Kuckóban ezen a szombaton a Boszi seprűnyélen és a Bot Benő című animációs filmeket vetítik.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Puskin Kuckó

Rutkai Bori naptárbemutatója és naptárkészítő műhely

Bartók Pagony - november 23., 10.00

Bori 2020-as naptárának képeiről mesél és vetít, utána a naptárkészítő műhelyben a gyerekek elkészíthetik a saját, rajzos falinaptárukat. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges!

Adventi kincsvadászat

AZTA! Közösségi Kézműves és Barkácsműhely - november 23., 10.00 - 13.00

Ugye ti is szeretitek a rejtélyeket, a kalandot? Ezen a szombaton a Holnemvolt Játszóházban különleges kaland részesei lehettek: kincsvadászatra indulhattok! Az AZTA! Műhely labirintusában kell megtalálnotok azokat a rejtekhelyeket, ahonnan összegyűjthetitek az adventi koszorú kellékeit.

Mesékkel ünneplünk! - A Kolibri Kiadó karácsonyváró programja

Petőfi Irodalmi Múzeum - november 23., 10.00 - 14.30

Sok mesével, szerzőkkel és illusztrátorokkal, meglepetésekkel és interaktív játékokkal várnak benneteket az ünnepváró programsorozaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban!

PlayIT Show Budapest

Hungexpo - november 23., 10.00 - 19.00

Az ország legnagyobb gaming és IT rendezvényén változatos programok, élmények és érdekességek - nemcsak gamereknek. A PlayIT Show korhatár nélkül, bárki számára látogatható!

Üssed, öcsém! - Kalandra fül!

BMC - november 23., 10.30

Kétségtelen tény, hogy a szimfonikus zenekar legizgalmasabb, legsokoldalúbb alegysége az ütőskar. Az Óbudai Danubia Zenekar egy órában mutatja be az ütősök izgalmas világát.

XIII. Országos Ördöglakat Találkozó

Kultea - november 23., 10.30 - 17.00

Ördöglakatok, logikai játékok bemutatása, kipróbálása. Egy kis elmélet, és sokkal több gyakorlat. Ott lesznek magyar tervezők új és régebbi játékai, és a nemzetközi játékvilág néhány újdonsága is. Az idei nemzetközi találkozón több magyar játékot díjaztak, ezek alkotóival is lehetőség nyílik a találkozásra.

MintaPinty Zenekar: Pintyes Kalendárium - Lemezbemutató koncert

Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház - november 23., 11.00

A MintaPintyek a régen várt, de frissen megjelenő második (NAGYON) nagylemezük változatos hangulatú dalait adják elő a rájuk jellemző humorral, ötletességgel. Madárbarátoknak kötelező!

Kucok

Nemzeti Táncszínház - november 23., 15.30 és 17.00

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kéri az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében.

November 24., vasárnap

Mágikus tárgyak - alkotó workshop

Katona József Színház - november 24., 10.00

A Teszlek süveg népszerűségén felbuzdulva idén Harry Potter lesz a téma: vasárnap délelőttönként a mese tárgyait készíthetitek el.

Művészeti foglalkozás

Millennium Háza - november 24., 10.00 és 11.00

A Millennium Házába izgalmas művészeti foglalkozásokkal várják az alkotni vágyó 11-14 éves gyermekeket. A festőművész-tanár által vezetett program során egy témát dolgozhattok fel és egy érdekes technika alkalmazásával tehetitek igazán izgalmassá, ami jelen esetben a tus.

Volt egyszer egy...

MOM Kulturális Központ - november 24., 10.30

...egy kislány, aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó Nagy Üres mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozott - és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott.

Liszt-kukacok Akadémiája - Tánc és zene: A főúri udvartól a koncerteremig

Zeneakadémia - november 24., 11.00 - 13.00

Mi mindenre jó a zene? A helyes kérdés inkább az, mire nem... Éneklünk, ha jó kedvünk van, szerenádozunk, ha szerelmesek vagyunk, megható zenéket hallgatunk, ha bánat ért minket, vagy beülünk egy koncertre, ha fel szeretnénk töltődni. És persze ott van a tánc! Zene nélkül nincs tánc, tánc nélkül pedig szegényebb lenne a zenetörténet. A Zeneakadémia ifjúsági sorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája 2019 őszén zene és tánc kapcsolatát vizsgálja.

Egész hétvégén

BabaMama Expo és KidExpo

Papp László Budapest Sportaréna - november 22-24., 10.00 - 18.00

Ezer és egy fontos kérdés, rengeteg egymásnak ellentmondó válasz, és számtalan döntés, amit meg kell hoznod a babavárás és a kisbabás kor időszakában. Tedd félre a könyveket, és menj el az ősz legnagyobb várandósoknak és kisbabás szülőknek szóló rendezvényére. A BabaMama Expóval egyidőben, a KidExpón a tesókat is színes és edukatív programok várják.

Első Ünnepi Könyvvásár

Petőfi Irodalmi Múzeum - november 22. - december 15.

Könyvet adnál karácsonyra? Ne maradj le november 22. és december 15. között az Első Ünnepi Könyvvásárról, ahol a Libri Könyvkiadó, a Helikon Kiadó, a Jelenkor Kiadó, a Park Könyvkiadó, a Kolibri Kiadó, a Kalligram, a Scolar és a Jaffa Kiadó könyvújdonságaival, diafilmekkel, beszélgetésekkel, felolvasással, családi programokkal, étel- és italkülönlegességekkel, na meg jelentős kedvezményekkel várnak minden olvasót.

AsiaCenter Kozmosz Kalauz

AsiaCenter - november 18-24.

Lenyűgöző előadásokkal, valamint Utazó Planetáriummal vár benneteket a Kozmosz Kalauz: hétköznap az iskolai és óvodai csoportok, hétvégén pedig a családok élvezhetik az ingyenes planetáriumi előadásokat.

Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásár

Lurdy Rendezvényközpont - november 23-24.

Társasjátékozni jó! Ezen a hétvégén közel 450 asztalon, 9 teremben lesz lehetőségetek kipróbálni több mint 1000 kiváló hazai és külföldi logikai-, stratégiai-, parti-, családi- és gyerektársasjátékokat. A szervezők célja, hogy mindenki megtalálja az első vagy legújabb kedvenc modern társasjátékát.

Mesés LEGO® programok

Allee Bevásárlóközpont - november 23-24., 10.00 - 19.00

A kockák ezúttal a mesék és filmek világát elevenítik meg a hétvégi programon, ahol a LEGO® Star Wars™ és a LEGO® Jégvarázs 2 kapja a főszerepet. A mesehősök ezúttal LEGO® kockákból kirakva kelnek életre, akiket megépítve már készülhetnek is a legmenőbb karácsonyi fotók!