Denártól a Bitcoinig a családbarát Déri Múzeumban

A pénz történetével ismerteti meg fiatal látogatóit a Déri Múzeum. Egy sikeres pályázat révén pedig ősszel három tematikus családi nap is várja az érdeklődőket.

A találkozókon a múzeum állandó kiállításán nem látható numizmatikai gyűjteményből készült minikiállítások, érdekes előadások, bábjáték, múzeumpedagógiai foglalkozások mesélnek a fiataloknak a pénzről, annak örökké változó világáról.

Az első program Középpontban a középkor(i érmék) címmel szeptember 27-én 14 órától 18 óráig tart. A résztvevők Tóth Csaba, a Magyar Nemzeti Múzeum éremtárának numizmatikusa segítségével tanulmányozhatják Szent László ábrázolását a magyar pénzeken. Az előadás után Fekete Dávid zenés vásári bábjátéka következik, Mátyás bátyja, a fejetlen törökverő lovag, avagy Vitéz Hunyadi László szomorú emlékezete címmel.

Egy denár. Forrás: Déri Múzeum

 

A Déri Múzeum dísztermében tartott rendezvény ideje alatt múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozás is várja a családokat. A részvétel díjtalan, ám – ahogy mostantól a Déri Múzeum minden programja – regisztrációhoz kötött. A programon legfeljebb 80 látogatót tud fogadni a múzeum. Regisztrálni a demjenne.maria@derimuzeum.hu e-mail címen, vagy a +36 52 322-207-es telefonszámon lehet, a 140-es melléken.

További örömhír mind a múzeum, mind a látogatók számára, hogy a Déri Múzeum megkapta a Családbarát Munkahely/Szolgáltató Hely tanúsító védjegy bronz fokozatát. Ez a védjegy hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, családbarát szolgáltatást nyújt, ami egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is igazolja.


(via Déri Múzeum)