Fedezd fel a sportos Budapestet! - Megjelent a Városi Sport Füzet

A Városi Sport Füzet budapesti családoknak - gyerekeknek, szüleiknek és nagyszüleiknek - kínál tartalmas és aktív kikapcsolódást. Az ingyenes kiadvány bemutatja a főváros mozgásra ösztönző helyszíneit, számba veszi nagy sportolóinkat, valamint a régi idők sportolásra használt terepeiről is szó esik.

A füzet által megismerhetőek olyan különleges budapesti helyek, mint az Olimpia park, a Margitsziget, a Népsziget, a különböző túrázó helyek, sőt a legújabb szabadtéri fitnesz és gördeszka parkok, illetve a fővárosi uszodák is. A Városi Sport Füzet a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából jelent meg, a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa év kapcsán. A kiadvány célja, hogy a családok együtt fedezzék fel Budapest sportolásra alkalmas helyszíneit és szabadidős értékeit. Az információs anyagok hasznos, fejlesztő feladatokkal egészülnek ki, amelyek 8-10 éves iskolás gyerekeknek készültek. A füzetet így az egész család együtt használhatja; a gyerekek izgalmas feladatokat oldhatnak meg benne, a szülők pedig érdekes kultúrtörténeti, környezetvédelmi, építészeti és várostervezési információkat olvashatnak.

A Városi Sport Füzet a korábban megjelent Városi Titkos Füzet (2016) és Városi Zöld Füzet (2018) folytatása. Mindhárom füzet a BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria együttműködésében jött létre, így ez a harmadik, közösen kiadott családi városismereti kiadvány.

A Városi Sport Füzet ingyenesen átvehető egyéni látogatóknak a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, nyitvatartási időben (nyáron hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között). Gyermekenként maximum 2 példány igényelhető a kiadványból. Nagyobb mennyiség igénylése esetén előzetes egyeztetés szükséges a deak17galeria@gmail.com email címen, vagy a +361 266 0482 -es telefonszámon. A kiadvány online is elérhető és letölthető a Deák17 Galéria honlapjáról ezen a LINKEN.