Gyerekműsorok hétvégére

Bár ezen a hétvégén nem kényeztetnek el túlzottan a tévécsatornák, két klasszikust azért levetítenek. Ha nosztalgiáznátok kicsit, akkor nézzétek meg szombaton a Nicsak, ki beszélt? vagy vasárnap a Házibulit.

2017. április 12., szombat

A kis hableány 2. - A tenger visszavár
HBO - április 22., 7.45
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Walt Disney egyik legkedveltebb klasszikusának, A kis hableánynak szereplői most visszatérnek, hogy újabb kalandokra hívjanak minden kicsit és nagyot! De ezeknek a kalandoknak a főszereplője már nem a kedves Ariel, hanem rakoncátlan kislánya, Melody, aki egyébként egy halfaroknyival se jobb gyerek, mint amilyen annak idején édesanyja volt. Míg anyukája a vízből a szárazföldre vágyódott, addig Melody legnagyobb álma, hogy sellő lehessen és szabadon szelhesse a vizeket. Csakhogy a biztonsági falon kívül tilos mennie. Melody azonban nem tud ellenállni a csillogó víztükörnek, a hófehér haboknak, és kiúszik a tengerre. Ott pedig már vár rá a gonosz, hatalomra éhes Morgana, aki aljas terve megvalósításához akarja felhasználni Melody rejtett képességeit. Úgy tűnik, csak Ariel és régi barátai, Sebastian és Ficánka mentheti meg az elkóborolt porontyot. Vagy ők se? A filmből minden kiderül...

 

A hat jó barát - Hatan a világ ellen
m2 - április 22., 15.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Ella hercegnőt feleségül kéri Jasper, az udvari zenész. A szerelmesek útjában azonban a kapzsi és zsarnok király áll, aki előbb börtönbe zárja a merész fiút, majd mindent elkövet, hogy megszabaduljon tőle. A fiatalok szerencséjére azonban Jasper öt bátor, és különleges tehetséggel rendelkező barátra talál, akikkel legyőzik a királyt, és Jasper elnyeri Ella kezét.

Nicsak, ki beszél!
Film+ - április 22., 16.35
12 éven felülieknek ajánlott!

Mollie, a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James, a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

A Madagaszkár pingvinjei
SuperTV2 - április 22., 21.00
6 éven felülieknek ajánlott!

A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el - talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíti erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen. A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor mégis vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül.

2017. április 23., vasárnap

Rém rom
HBO - április 23., 9.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Esténként különös hangok szűrődnek ki a régi házból, nyögések, reccsenések, elfojtott sóhajok zavarják az utca nyugalmát. Három utcabeli gyerek arra gyanakszik, hogy az ódon falak között valami olyasmi tanyázik, aminek nem volna szabad. Kíváncsiságuk hamarosan megbosszulja magát. Nincs senki a romos házban, maga a ház a rém! Él és nem kegyelmez. Aki az ajtaja mögé kerül, többé nem látja meg az utcát. A három jó barát azonban nem ijedős. Vagy ha ijedős is, legyűri félelmét, és elhatározza, hogy szembeszáll az ellenséggel.

Alvin és a mókusok 3.
Cool - április 23., 14.35
12 éven felülieknek ajánlott!

A Mókusok és Mókucik állandó kísérőjük, Dave Seville társaságában egy óceánjárón vakációznak. Alvin persze most sem képes parancsolni az ösztöneinek. Megpróbálja kormányozni a hajót, átveszi az uralmat a turbinák felett, aztán szmokingba öltözve bukkan fel a szerencsejáték-asztaloknál. A bolondozásnak azonban hamar vége szakad, amikor a hajó zátonyra fut, a mókusok pedig egy elhagyott szigetre vetődnek. Miközben régi barátjuk és impresszáriójuk a mentőexpedíciót szervezi, ők rájönnek, hogy a sziget nem lakatlan, mint aminek hitték.

Tom Sawyer és Huckleberry Finn
Prime - április 23., 14.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Tom és Huck kalandjai tovább folytatódnak, ám most igazán veszélyes vizekre eveznek, amikor is szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak a temetőben. A fiúk ekkor Jackson Island-re menekülnek, ahol szavukat adják egymásnak, hogy sosem beszélnek többé a dologról. Ám, amikor a jó öreg Muff Porter-t ártatlanul kötél általi halálra ítélik, Tom úgy határoz, hogy megszegi a fogadalmát és visszatér tanúskodni a városba.

Házibuli
TV2 - április 23., 15.05
12 éven felülieknek ajánlott!

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felállított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilm rajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat élnek át, mint a kamasz Vic.

Hétszerszép
m2 - április 23., 15.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Hétszerszép, a gyönyörű lány egy kis hercegségben él szüleivel. Nemcsak szép, de okos is, sokat olvas és ismeri a gyógynövények hatását. Egy nap megismerkedik a trónörökös herceggel, aki szintén szeret olvasni, egy igazi könyvmoly. A herceg még nem is látta Hétszerszép arcát, de máris beleszeretett a tudni vágyó lányba. Szüleik nem nézik jó szemmel a folytonos olvasást, Artúr herceg édesapja pedig tiltja fia és a szegény lány házasságát. Valódi csoda kellene ahhoz, hogy Hétszerszépből és Artúrból egy pár legyen. De a mesékben vannak még csodák!