Három, korán érkező karácsonyi könyv a Pagonytól

Három, már októberben megjelent mesekönyvvel nyitja a Pagony a karácsonyi könyvek szezonját. Harcos Bálint és Wéber Anikó kötete mellett egy meseantológia is a polcokra kerülhet.

 

 

Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Liza minden vágya egy háziállat, de apukája szerint a kutya túl nagy, a cica hullajtja a szőrét, a hörcsög mindent megrág, a papagáj pedig túl hangos… Apu indokait Liza elfogadja ugyan, de hamarosan itt a karácsony, és a kislány titkon mégis reméli, hogy egy Igazi Állatot kap majd. Aztán a nagy napon Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz! Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén derül fény…

Harcos Bálint mesekönyve nem csak a gyerekek, a szülők figyelmét is végig ébren tartja izgalmas és humoros váratlan fordulataival, így a kötetet biztos többször is felolvassák majd, még az ünnepek előtt. Agócs Írisz illusztrátor pedig számos apró rajzzal kedveskedik a kisebb olvasóknak, így számukra is mindig akad majd újabb és újabb böngésznivaló részlet.

3–6 éves kor között ajánlott.


Wéber Anikó: Hanga régi karácsonyai

Hanga, a hópihe minden évben lehullik a földre karácsonykor. De mindig más korba érkezik: hol Mária Valéria hercegnőhöz, azaz Erzsébet királyné udvarába, hol Szendrey Júlia otthonába, hol Andrássy Gyula intézőjének a kisfiához, hol egy régi magyar faluba, hol pedig a mai Budapestre.

Mindenhol összebarátkozik a gyerekekkel, akik látják őt, és közben megtudja, mi is az a karácsony, és hogyan ünnepelték a különböző korokban. Wéber Anikó karácsonyi mesekönyve egyszerre mese és szórakoztató ismeretterjesztés, Keszeg Ágnes légies festményei pedig korhű környezetet teremtenek a kis hópihe időutazásához.

6–10 éves kor között ajánlott.

 


3-5-8 perces téli mesék – magyar szerzőktől

Milyen lenne, ha az egész telet megünnepelnénk? A karácsony még a nagymamákkal együtt is csak néhány napig tart, de annyi sok téli nap van még előtte, és főleg utána! És azokon a napokon is történnek érdekes dolgok, amikről érdemes meséket olvasni. Begyújthatunk a kisházban a kemencébe, elvihetjük a kutyánkat síelni, elővehetjük a kamrából a télire eltett kukacos almát.

Készíthetünk interjút a pingvinekkel, megkereshetjük Mókus Fülöp elkóborolt kesztyűjét és ellátogathatunk a titokzatos képesboltba. Izgalmas kalandokat tartogatnak tehát a hosszú téli napok, sőt a karácsony sem mindig úgy sikerül, ahogy várjuk! Ebben a könyvben olyan sok mese van, hogy egész télen lehet olvasgatni.

Szerzők: Marék Veronika, Kiss Judit Ágnes, Vadadi Adrienn, Szabó Borbála, Berg Judit, Bendl Vera, Igaz Dóra, Molnár T. Eszter, Gimesi Dóra, Kertész Edina, Wéber Anikó, Zágoni Balázs, Dániel András, Mészöly Ágnes, Szabó T. Anna, Majoros Nóra, Csepregi János, Adamik Zsolt, Stiglincz Milán.

4–8 éves kor között ajánlott.


(via Pagony)