A legjobb gyerekműsorok szombatra

Szombaton levetítik Tad Jones csudálatos kalandját, A hihetetlen családot, a Kalózok! - A kétballábas banda című rajzfilmet, A Lego kalandot és a Ratchet és Clank című animációt.

Tom és Jerry: Kémkaland
TV2 - április 21., 7.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Ez is csak a szokványos napnak indul a strandon, melyen Tom és Jerry újra és újra egymásnak feszülnek, mígnem belebotlanak a junior kémekbe, Jonny Questbe, Hadzsiba valamint hűséges kutyájukba. Amikor Questék régi ellenlábasa, Dr. Zin felfedezi, hogy Jonny apja, Dr. Benton Quest olyan eszközzel rendelkezik, ami képes megoldani a világ energetikai problémáit, elküldi a gonosz macska hadseregét, hogy rabolják el azt, és fogják el Bentont és a testőrét. Jonny és barátai persze akcióba lendülnek.

Tad Jones csudálatos kalandjai
Film Mánia - április 21., 9.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Tad mindig is arra vágyott, hogy egy híres, kalandozó régész legyen. Ennek ellenére napjai az erről szóló álmodozással telnek az ipari daruk és a cement között az építkezésen, ahol dolgozik. Álmainak beteljesülésére most mégis lehetősége nyílik, mikor egy neves régész barátja megmutat neki egy rejtélyes kőtáblát, amely egészen Paititi elveszett inka városának legendás kincseskamrájába vezet. Az indulás előtt egy szerencsétlen baleset következtében Tadnek kell beugrania régész barátja helyett. Tad nekivág élete legnagyobb kalandjának, mely számtalan veszélyt rejt, hogy megmentse ellensége karmai elől a várost és kincstárát.

A hihetetlen család
Paramount Channel - április 21., 9.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Mr. Irdatlan megbecsült és ünnepelt szuperhős volt egészen addig, amikor egy nap egy kotnyeles rajongója miatt majdnem tömegszerencsétlenséget okozott. A sajtó szította össznépi elégedetlenség nyomására a kormány úgy döntött, hogy megtiltja a szuperhősök ténykedését és ezzel egyidejűleg segíti beilleszkedésüket a normális társadalomba. Ezek után Mr. Irdatlan Bob Parr néven egy békés kertvárosban telepszik le szintén szuperképességű feleségével és gyermekeivel. Bob manapság már csak az unalom és az egyre növekvő zsírpárnák ellen harcol. Ám egy nap egy titokzatos megbízó jelentkezik nála és az akcióra éhes, félreállított szuperhős egy távoli szigetre indul, hogy végrehajtson egy szigorúan titkos megbízást. 

Kalózok! - A kétballábas banda
Cinemax - április 21., 9.30
12 éven felülieknek ajánlott!

A Kalóz Kapitányt határtalan vágy és lelkesedés hajtja, a nyílt tengeren azonban minden terve csődöt mond. A Kapitánynak az a nagy álma, hogy egyszer végre legyőzze riválisait, Büszke Bellamyt és Penge Lizt, és megszerezze a Kalózok Oscar-díját, a hőn áhított Év kalóza-díjat. Célja olyan küldetésbe hajszolja, melynek során a csőcselék legénységével együtt az egzotikus Vérszigettől a ködös London utcáiig sok helyen megfordulnak. Kalandjaik során megütköznek egy ördögi királynővel, és közéjük keveredik egy szerencsétlen fiatal tudós. 

A könyvtolvaj
Mozi+ - április 21., 10.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A második világháborús Németországban nevelőszülőkhöz kerül az élénk fantáziájú kislány. Liesel most ismerkedik a betűkkel, a könyvek egy új világot nyitnak meg előtte. Ugyanakkor az élet egyre félelmetesebbé válik. Különösen, hogy a család egy titkos vendéget rejteget a lépcső alatt. Liesel és Max, a zsidó kamaszfiú közösen fedezik fel a szavak erejét, amely kapaszkodót nyújt nekik a körülöttük zajló borzalmak közepette, segít akkor is, amikor az ember már úgy érzi, hogy minden elveszett. 

A Lego kaland
Film+ - április 21., 13.05
6 éven felülieknek ajánlott!

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket majd meglátjuk hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol - de alig érti, mi zajlik körülötte. 

Dzsungelből dzsungelbe
Duna Televízió - április 21., 13.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Cromwell nem is sejti, hogy mi vár rá, amikor visszatér Afrikába, hogy volt feleségétől elkérje a válás kimondásához szükséges utolsó papírokat. A New York-i üzletembert ugyanis egy fiú várja a repülőtéren. Egy fiú, Martin fia, ám a férfinak fogalma sem volt létezéséről. Martin kénytelen hazavinni magával újdonsült fiát, Mimi-Siku-t, aki eddigi életében csak az afrikai dzsungelt látta, és bár New York is dzsungel a maga nemében, a fiút mégis rengeteg meglepetés várja új otthonában. Meg kell tanulnia városi fiú módjára viselkedni. Ez azonban korántsem olyan könnyű Afrika után. 

Ratchet és Clank - A galaxis védelmezői
Minimax - április 21., 16.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Ratchet és Clank nem éppen hőstípusok, ám amikor egy gonosz zseni fenyegeti a világot, mindenkire szükség van. A két barát csatlakozik a galaxis védelmezőihez, és Quark kapitány oldalán harcolva igyekeznek megvédeni a világot a galád Dr. Nefarioustól. 

Sammy nagy kalandja - Menekülés a Paradicsomból
Filmcafe - április 21., 18.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Sammy és Ray kérgesteknősök és örök barátok, akik gondtalanul lubickolnak egy atoll környékén, és felkészítik az ifjakat, például Rickyt és Ellát, hogy ők is boldogulhassanak a tengerben. Egy nap azonban felbukkan egy orvvadász, aki foglyul ejti és elszállítja a teknősöket, hogy aztán betuszkolja őket Dubaj egyik látványos vízi showjába. A hely kisfőnökeként ismert Nagy D, a csikóhal menekülést tervez, és a két teknőcnek is szerepet akar osztani. De amikor Sammy és Ray megismerkedik Jimbóval, a gülüszemű pacahallal, Luluval, a felvágott nyelvű homárral, meg egy jókora pingvincsaláddal, elkezdenek dolgozni a saját menekülési tervükön.

Norm, az északi
m2 - április 21., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Norm, a bőbeszédű jegesmedve egy egyszerű kérdésben hajthatatlan: a turistáknak semmi keresnivalója az Északi-sarkon. Amikor egy eszelős ingatlanfejlesztő a fejébe veszi, hogy luxuslakásokat épít otthona jegére, Norm azt teszi, amit minden normális jegesmedve tenne a helyében: felveszi a kesztyűt és egy csapat arasznyi, rettenthetetlen lemminggel az oldalán elindul New Yorkba, hogy egyszer és mindenkorra jegelje üzletet.