Mostantól zsebkönyv formában is olvasható Molnár Ferenc szívhez szóló karácsonyi története

A POKET Zsebkönyvek sorozat legújabb kötete Molnár Ferenc A kékszemű című műve, ami Reich Károly eredeti rajzaival kerül az automatákba. A kötet nagykövete Fesztbaum Béla színész, a bevételekből pedig a Bethesda Kórház Alapítvány munkáját támogatják.

Molnár Ferenc klasszikusa a gyerekkori csodák világába repíti az olvasót. A történet a szeretetről és a képzelet teremtőerejéről szól, ezért tökéletes karácsonyi olvasmány lehet a fiatalabb és az idősebb korosztálynak egyaránt.

A cselekmény szerint két kis árva, Jánoska és Annus a városban sétálva egy gyönyörű, kék szemű viaszbabát pillantanak meg egy üzlet kirakatában, ami elhunyt édesanyjukra emlékezteti őket. A gyerekek arról álmodoznak, hogy a kékszemű életre kel, és elhatározzák, hogy megajándékozzák őt.


Molnár Ferenc A kékszemű történetét séta közben találta ki New Yorkban. A szállodájához közeli játéküzlet ünnepi kirakata ihlette meg, melyről édesanyja jutott eszébe – az ő emlékét őrzi a mese.

„Molnár Ferenc, az egyik leghíresebb magyar regény, A Pál utcai fiúk írója, a vitriolos tollú újságíró és persze a számtalan csillogó, szellemes színdarab bravúros szerzője ezúttal egy édesbús karácsonyi mesével lep meg bennünket.

Egyszerre meglepetés ez a kis írás, és mégis olyan szívmelengetően ismerős tőle”

– írja Fesztbaum Béla a kötethez írt bevezetőjében, ami november 26-tól érhető el országszerte az automatákban és a poketonline.hu-n.


(via Móra Kiadó)