Tavaszi szél, koncertet áraszt - hova menjünk, kit hallgassunk?

A Punnany Massiftól a Honeybeast-en át Zoránig és Dés Lászlóig változatos zenei kínálatot tartogatnak 2018 tavaszi koncert turnéi. Valamint a keményebb műfaj kedvelői a Rómeó Vérziktől Rock Arénákon át a Tankcsapdáig megtalálhatják azt a bulit, amiért érdemes lesz kimozdulniuk.

Punnany TavaCity Túr '18 

A TavaCity turné az ébredező tavaszi természettel párhuzamosan az emberek felrázását hivatott, a zenekar által olyannyira kedvelt élőzenés klubokat járják körbe. Március 3-án Pécsett már telt házzal indultak. A  következő városok klubközönsége találkozhat még velük: Sopron, Székesfehérvár, Miskolc, Debrecen, Vecsés, Veszprém, Eger.


Az együttes május 5-én nyárköszöntő koncertet - Guten Tag Nyár! címmel - ad a Budapest Parkban. 

 

Tankcsapda Béoldal Turné 2018

A "BÉOLDAL TURNÉ" egy rendhagyó koncertsorozat!  "A zenekar teljes életművéből, élőben még soha nem, vagy csak nagyon ritkán játszott dalokból válogatunk, de egyetlen közismert dalt sem játszunk. Biztosak vagyunk benne, hogy a dalválasztás a zenekart jól ismerők és a ritkaságokat kedvelők számára így egy igazán különleges élmény lesz!" 

A februárban indult turnénak még két márciusi állomása van hátra, márcus 23-án Miskolcon, 24-én pedig Kazincbarcikán találkozhat a bandával a közönség. Május 4-én pedig a Budapest Parkban Lukács Laci 50. születésnapi koncertje lesz.

 

Zorán Unplugged Turné 2018

Zorán a 2018-as évet az Unplugged jegyében indítja. Az "Unplugged" kifejezés azt jelzi, hogy a dalok jobbára akusztikus hangszerelésben szólalnak meg, olyan vendégek zenélnek, akik éppen ezt a hangzást erősítik és jó néhány szerzeményben vonósnégyes színesíti majd a zenei élményt. A kihagyhatatlan dalok mellett megszólal néhány a ritkábban játszottak közül, és ugyanúgy örülhetünk majd az igazán régieknek, mint a legújabb, korábban még sosem hallott szerzeményeknek.

A turné áprilisi helyszínei: Szeged, Budapest, Miskolc, Szekszárd, Vecsés.

 

Dés László: Nagy utazás - koncert

Dés László a koncerten számos zenei meglepetésre készül, kivételes tehetségű muzsikusok közreműködésével. Vendégként a kiváló énekesnőt, Tóth Verát köszönthetjük. Most az ő előadásában hallhatunk több, már ismert Dés szerzeményt is. 

A turné áprilisi helyszínei: Százhalombatta, Budapest, Veszprém. Nyáron a Gödöllői Királyi Kastélyban folytatódik, valamint a Városmajori Szabadtéri Színpadon és a balatonföldvári Kultkikötőben.

 

Szabó Balázs Bandája: Rajtad felejtett szavaim - lemezbemutató koncert

Szabó Balázs, a multiinstrumentalista énekes és bandája sajátos zenei és szövegvilágot alakított ki, ebbe hívja újra és újra kalandozni követőit. A magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző Szabó Balázs Bandája 2014-ben jelentette meg legutóbbi albumát, az Élet elvitelre címűt, ami szakmai és közönségkörökben egyaránt sikert aratott (2015-ben Fonogram díjjal is jutalmazták). Négy évvel az utolsó megjelenést követően tavasszal új nagylemezzel jelentkeznek: a "Rajtad felejtett szavaim" című album március végén jelenik meg, amit áprilisban egy lemezbemutató turné követ.

Gyöngyös, Komárom, Székesfehérvár, Sopron, Szeged, Nyíregyháza, Nagyvárad, Szarvas, Budapest és Debrecen szerepel az első úticélok között, de a helyszínek sora bővülni fog.

 

Ocho Macho: Dönts! - lemezbemutató koncert

Az együttes negyedik nagylemeze, a Dönts!, októberben jelent meg.  "A Dönts! egy dallamos, lendületes dal, ami egy mindenki számára ismerős helyzetről szól: életünk minden órájában, minden percében döntéseket hozunk. Néha jót, néha rosszat, ki könnyen, ki nehezen. De az is benne van, hogy észrevegyük, mikor vagyunk boldogok és ne azzal foglalkozzunk, hogy mennyi minden hiányzik még az életünkből."

A turné zárókoncertje március 23-án Sopronban lesz. A zenekar 15 éves jubileumi koncertjére viszont májusban a Barba Negra Track-be várják a rajongókat.

 

Ákos 50 jubileumi koncertsorozat

2018 áprilisában Ákos, a Kossuth-díjas énekes-dalszerző betölti 50. életévét, és ezzel egy időben ünnepelheti pályafutása kezdetének 30. évfordulóját. "Az idei koncertszünet után jó érzés lesz újra színpadon állni. Hangvételében talán az Andante vagy a 40-es koncertsorozathoz lehet hasonlítani azt, amit most tervezünk, de minden korábbi előadásunktól különbözni fog" – mondta el Ákos.

Koncert helyszínek: Budapest, Debrecen, Szombathely, Győr, Veszprém, Pécs, Kecskemét, Szeged, Budapest (Erkel Színház), London.

 

Honeybeast: "Védtelen Turné"

A nagy sikerű, telt házak előtt futó Symphoney turné után a Honeybeast visszatér a klubokba. A zenekar az egész országot bejárja a Védtelen turnéval, amelynek címadója a legutóbbi, Súlytalan című lemez egyik legsikeresebb dala.

Helyszínek: Eger, Mosonmagyaróvár, Mezőkövesd, Szolnok, Veszprém, Dunaújváros, Szombathely, Budapest.

 

Kowalsky meg a Vega

15 éves jubileumi turné. Helyszínek: Debrecen, Esztergom, Gyöngyös, Szentes, Szombathely, Székesfehérvár, Győr, Szeged, Pécs, Békéscsaba, Győrújbarát, Sopron, Ajka, Somorja - Szlovákia.

 

Budapest Bár: Itt van a város turné

A zenekar 2017. decemberében ünnepelte 10. születésnapját – ebből az alkalomból összegeztek és megújultak: Best of lemezükkel összefoglalták a múltat, és megszületett a Budapest című, új hangvételű lemezük. A tavalyi Budapest című lemez nemcsak azért különleges, mert szinte minden dal a fővárosról szól, hanem azért is, mert a számos feldolgozás után túlsúlyba kerültek az új, saját dalok – ezekből is mutatnak jó néhányat, de válogatnak régi kedvencekből is.

Turnéhelyszínek: Budapest, Debrecen, Gödöllő. Nyáron a Budapest Parkban és a Városmajori Szabadtéri Színpadon is koncerteznek.

 

Margaret Island: Hóvirág turné 2018

A zenekar tavaszváró koncertsorozata március 2-án Pécsett debütált. A hátralévő helyszínek: Dunaújváros, Kiskunfélegyháza, Gyöngyös, Hajdúszoboszló, Tatabánya, Veszprém, Budapest Park.

 

Rómeó Vérzik - Újra Négyen Turné

Idén új taggal kiegészülve négyes felállásban turnézik a Rómeó Vérzik zenekar. Helyszínek: Székesfehérvár, Nyíregyháza, Debrecen, Komárom - Szlovákia, Dunaszerdahely - Szlovákia.  A Kalapáccsal együtt pedig április 13-án a Barba Negrában csapnak a húrok közé.

 

Ismerős Arcok

A hagyományos rock koncertek mellett számtalan akusztikus előadást is adnak kiegészítve az erdélyi és az egyetemes magyar irodalom remekműveivel. A zenekar repertoárjában kizárólag saját szerzemények valamint népdal és versfeldolgozások szerepelnek. 

Tavaszi koncert helyszíneik: Ajka, Izsák, Budapest, Baja, Debrecen, Hódmezővásárhely, Tiszakécske, Szigetvár, Kapuvár, Szentgotthárd.

 

Supernem Weekend turné

A Tudományos Fantasztikus Pop megalapítójaként ismert zenekar országos turnéjának utolsó tavaszi helyszínei: Veszprém, Budapest, Szeged, Sopron.

 

Csík zenekar

Március és június között a Csík zenekar is több koncertet ad, köztük április 21-én Csík zenekar 30. - Szabó Attila 50. Jubileumi Nagykoncertet Egerben.

 

Rock Aréna

A fellépő zenekarok: Road, Ossian, Leander Kills, Dorothy, USEME.

Helyszínek: Debrecen, Tatabánya, Hódmezővásárhely, Nyíregyháza, Miskolc, Jászberény, Szigetszentmiklós.

 

Burnout és Phoenix RT közös turnéja

Állomások: Szombathely, Szeged, Tatabánya, Budapest, Veszprém, Hatvan.