Még mindig a Partvonalon

A kiadó friss választéka akkora, hogy egy alkalommal nem is tudott bemutatkozni az összes kötet. Íme, ami a múlt héten kimaradt:

A kiadó történelmi krimisorozatának új kötete:
Clive Cussler és Justin Scott: A pokol feneke – Isaac Bell nyomozó esetei

Clive Cussler évtizedek óta szórakoztatja az olvasókat eseménydús és vakmerő fordulatokban bővelkedő regényekkel. A Dark Pitt-könyvek és az Oregon-akták szerzője a közelmúltban történelmi krimisorozattal jelentkezett, melynek főszereplője a Sherlock Holmes-t idéző, ravasz és kitartásáról híres Isaac Bell detektív.


1907. A pénzügyi pánik és a sztrájkok évében sorozatos támadások érik a Southern Pacific Vasúttársaság vonalát és a Cascade-hegységben közlekedő expresszeit: vonatok siklanak ki, tüzek, robbanások pusztítanak. A reménytelen helyzetben lévő társaság felfogadja a híres Van Dorn Nyomozóirodát, amely a legjobb ügynökére, Isaac Bellre bízza, hogy kiderítse, ki áll a szörnyűségek hátterében.
Bell hamar rájön, hogy a Támadó néven ismert férfi szegény csavargókkal végezteti el a piszkos munkát, azután meggyilkolja őket. A Támadó végigsöpör a hatalmas Nyugaton: hol New York kikötőjében csap le egy gigászi robbantó akcióval, hol a Cascade-átjárónál épülő híd megsemmisítésének tervével rukkol elő. Mérhetetlen károkat okoz, és számtalan életet kiolt.
De vajon ki ez az ember? És mit akar?

Akárki legyen, s akármi vezérelje is, a Támadó tervszerűen és szakszerűen rombol, és egy nagyszabású, pokoli merényletre készül. Ha Bell nem állítja meg időben, a

támadás nemcsak az amerikai vasutat semmisíti meg, hanem az ország jövőjét is veszélybe sodorja.

 

A katonai-politikai thriller nagymesterének legújabb könyve
Tom Clancy: Krízis

Az új Jack Ryan-regény főhőseinek ezúttal az orosz politikai erők alattomos támadásaival kell szembenézniük. Harminc évvel ezelőtt Jack Ryan CIA-elemzőként dolgozik: egy svájci bank gyanús ügyeit felfedező titkos ügynök halála ügyében nyomoz. Kitartó erőfeszítései nyomán pénzügyi visszaéléseket leplez le, és felfedi egy Zenit kódnevű – állítólagos KGB-bérgyilkos – működését. A saját életét is kockáztatja, hogy elkapja a férfit, akinek nyoma vész. Az ügy idővel feledésbe merül…

Napjainkban Jack Ryan az USA elnöke. A politikus jó barátja polóniummérgezés áldozata lesz. A nyomok Oroszországba vezetnek, ahol egy befolyásos, új politikai vezető, a titokzatos Valerij Vologyin került a zűrzavaros időket élő ország elnöki székébe. Üstökösszerű felemelkedését múltban gyökerező, sötét tikok és árulások homálya fedi. Az egyszemélyes birodalom kiépítése érdekében Vologyin nem válogat az eszközökben, így a világ újra retteghet a félelmetes, orosz medvétől.

Ifjabb Jack Ryan − a Campus titkos felderítőcsapata segítségével – egy több évtizedes, nemzetközi konfliktus mélyére ássa magát, hogy befejezze a nyomozást, amit az apja elkezdett. Társaival a színfalak mögött veszik fel a harcot a könyörtelen ellenséggel. Eközben Amerika politikai és katonai vezetői kétségbeesett küzdelmet folytatnak, hogy megfékezzék az orosz agressziót. A krízis elkerülhetetlennek tűnik…

 

Az eddigi legnagyobb hazai gyűjtemény!
Nagy sudoku könyv 2. - Több száz rejtvény a kezdő példáktól a pokoli nehézig

A sudoku őrület a mai napig tart. Emberek ezrei oldják meg kitartóan a szavak nélküli rejtvényeket. A 21. század Rubik kockájának tartott sudokut nem lehet megunni: ellenállhatatlan, és hatékonyan fejleszti a logikus gondolkodást.

 


Az első kötethez hasonlóan a Nagy sudoku könyv 2. feladványait is a nehézségük szerint csoportosítottuk: bemelegítésképpen kezdhetjük a legkönnyebbekkel, hogy végül eljussunk a pokoli nehéz darabokig. A helyes megoldásokat is megtalálja a könyvben, amely akár egy évre elegendő rejtvényt tartalmaz; de vigyázat, a kötet függőséget is okozhat!

 

És amit nem lehet eleget ajánlani:
Torben Kuhlmann: Armstrong - Egy egér kalandos utazása a Holdra

Kis lépés egy egérnek – hatalmas ugrás az emberiségnek.

Vajon a gömbölyű és lyukakkal teli Hold egy óriási sajt, vagy csupán egy hatalmas kőgolyó? A gyönyörűen illusztrált, izgalmas történet főhőse, a kalandvágyó kisegér erre a kérdésre keresi a választ.

A repülő kisegér kalandjait elmesélő Lindberghet a megjelenése óta több mint húsz nyelvre lefordították, világszerte gyermekek és felnőttek kedvenc képeskönyve lett. Legújabb könyvében Torben Kuhlman, a mese szerzője és illusztrátora a bátor kisegér űrutazásával Neil Armstrong és az Apollo–11 legénysége előtt tiszteleg, akik elsőként jutottak el a Holdra.

Az utolsó kötetnél vigyázzanak. Ha nem akarják, hogy a lakás rakétabázissá váljon, csak szülői felügyelettel adják gyermekük kezébe!