1200 program a Művészetek Völgyében

Július 21-30. között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A fesztivál idén közel 1200 programmal és produkcióval - koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal és új udvarokkal - várja a látogatókat.

A Völgy legnagyobb befogadókészségű helyszínén, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon a legnevesebb hazai könnyűzenei előadók, valamint két világhírű francia zenekar, a Nouvelle Vague és a Deluxe, valamint az amerikai Pink Martini szórakoztatja a völgylakókat. A hazai fellépők között ott lesz Fábián Juli & Zoohacker, a 30Y, a Hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Quimby, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Csík zenekar, Palya Bea, Péterfy Bori & Loveband, Hobo, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Ivan and the Parazol, a Pál Utcai Fiúk és a Budapest Bar. A Cseh Tamás Program jóvoltából megvalósuló Elevenkertben többek között a Belau, a Pluto, az Antonia Vai Band és a Kistehén koncerteznek.

A Völgy 2017-ben elhozza az újcirkusz világát: a vigántpetendi Cirque Du Tókert valódi cirkuszi sátrában felállított színpadon az újcirkusz elemei és a kortárs táncelőadások egyszerre jelennek meg, és itt koncertezik a Concerto Budapest is Harcsa Veronika közreműködésével.


A Fidelio támogatásában megvalósuló Színház Színpad a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásait hozza el. A Momentán Társulat idén is saját udvarral várja a játszani, töprengeni, hallgatni, jókat nevetni és kreatívkodni vágyókat. A társulat főhősei Ganxsta Zoli, Kepes András és Dolák-Saly Róbert lesznek.


Taliándörögdön többek között a Nemzeti Szín-Tér várja a Nemzeti Színház repertoárján lévő előadásokból összeállított programkínálattal a látogatókat, és itt ad filmzenei koncertet az Óbudai Danubia Zenekar is. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói szintén Taliándörögdre hozzák el legizgalmasabb előadásaikat; az SZFE Globe különleges terében a különböző osztályok prózai, zenés, bábos és fizikai színházi produkciói kapnak helyet.

A Magyar Nemzeti Filmarchívum jóvoltából igazi magyar filmcsemegék - válogatott nagyfilmek, filmritkaságok, dokumentumfilmek, filmhíradók, rég látott reklámok, klasszikus magyar animációs filmek - és interaktív foglalkozások várják a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt.

A látogatók a 10 nap alatt nem maradnak irodalom nélkül sem: a Magyar Írószövetség programjai a kapolcsi Lilla Malomban várják az érdeklődőket. Hobo saját klubja pedig Pilinszky-esttel, Faludy-esttel, József Attila-esttel, Ady-nappal és Viszockij-nappal várja a látogatókat.

Idén játékkal is segítenek eligazodni a szervezők a széles programkínálatban: a látogatónak néhány, az érdeklődését érintő kérdésre kell válaszolni, amely alapján előre összeállítják személyre szabott programját. A játék a programajanlo.muveszetekvolgye.hu címen vagy a fesztivál Facebook-oldalán érhető el.


A Sportvölgy idén kispályás labdarúgótornával, valamint 5 kilométeres- és félmaraton futóversennyel is várja az érdeklődőket – nevezési határidő: 2017. július 27., nevezés itt: www.muveszetekvolgye.hu – jegyvásárlás.

Részletes programkínálat: http://www.muveszetekvolgye.hu/hu/program_kereso