5 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál Schwarzeneggerről

Arnold Schwarzenegger minden idők egyik legnagyobb akciósztárjaként vonul be a filmes nagykönyvekbe, de tudtad, hogy a legtöbb pénzt egy vígjátékkal kereste?

Arnold Schwarzenegger ugyan mindig is karizmájával és karizmaival pótolta színészi hiányosságait  - bár Az utolsó akcióhős alapján megnéznénk egy modern Shakespeare-adaptációban is – legelső szerepében, a Herkules New Yorkban című filmben olyan erős akcentussal beszélt angolul, hogy utólag egy amerikai színésznek újra kellett szinkronizálnia az összes jelenetét, mivel egy mukkot sem lehetett belőle érteni. Ráadásul ekkor még nem is Schwarzenegger néven futott, azt ugyanis megjegyezhetetlennek tartották, a film eredeti plakátján még Arnold Strongként szerepelt.

Mel Gibson mellett a nagy rivális, Sylvester Stallone is esélyes volt a Terminátor főszerepére, végül mégis Schwarzenegger lett a befutó, de eredetileg nem a halálosztóéra. Ő játszotta volna Kyle Reese-t, míg Michael Biehn játszotta volna a gyilkos kiborgot. Schwarzi vetette fel a filmet rendező James Cameronnak, mi lenne, ha ő játszaná a gonoszt a jövőből, Biehn pedig Reese lenne, de Cameron először azt mondta, kizárt; Biehn a sztár, neki kell játszania a címszerepet. Végül sikerült meggyőzni, és fantasztikus döntésnek bizonyult. Ráadásul túl sok sora se volt Kalifornia későbbi kormányzójának.

Volt számtalan mellényúlása a karrierje során, de ő a Vörös Szonját  - ami egyébként a Conan-filmeknek volt egy leágazása - tartja a legrosszabb filmnek, amit valaha csinált.

A Ragadozó forgatásán Jesse Venturának az öltöztetők azt mondták, hogy vastagabb a karja, mint Arnoldé. Ettől akkora lett az önbizalma, hogy rögtön be is találta Schwarzit vele, sőt, fogadott is vele egy üveg pezsgőben, hogy az ő bicepsze nagyobb. Végül elvesztette a fogadást, ugyanis az „osztrák tölgy” kérte meg az öltöztetőket, hogy verjék át Venturát.

Az Ikrek büdzséje nem annyi lett végül, amennyit szerettek volna, így se a rendezőnek, se a főszereplőknek nem tudtak annyit kínálni, amennyit kértek volna, cserébe viszont olyan szerződést kötöttek, hogy mindhárman részesednek a film bevételeiből. Ezzel pedig mind sokkal többet kerestek, mint amennyit amúgy kaptak volna a filmért, Arnold az Ikrekkel több pénzt keresett, mint az összes Terminátorral együttvéve, pedig a Terminátor 2-ért 15 millió dollárt tehetett zsebre.

Szupercella: FILM+: Csütörtök (április 21.) 21:00

Conan, a barbár 2. – A pusztító: FILM+: Csütörtök (április 21.) 23:10