6 ajándékötlet színházrajongóknak

Idén is könnyű dolga lesz annak, aki színházkedvelő rokonnak, barátnak szeretne ajándékot vásárolni karácsonyra. Egyre népszerűbb "élményt" ajándékozni, ehhez a trendhez pedig a színházak is alkalmazkodnak, így egyre több színház kínál kedvezményes jegy- és bérlet vagy utalványvásárlási lehetőséget. Az érdeklődési körön kívül csak a pénztárca szabhat határt az elképzeléseknek. Segítségül összegyűjtöttünk hat ajándékötletet, amivel garantáltan örömet fog okozni színházkedvelő ismerősének.

1.) A Belvárosi Színházban három előadásra szóló szabad bérletet válthatunk három árkategóriában (I. kategória: 10.000 Ft, II. kategória: 9.000 Ft, III. kategória: 7.200 Ft). A megajándékozott pedig 20 előadás közül választhatja ki, hogy mely előadásokra kíváncsi. 

2.) A Katona József Színház idén nem csak a szokásos karácsonyi kedvezményes jegyvásárlási akcióval indul a karácsonyi versenyben, hanem - ahogy azt már megszokhattuk tőlük  a darabválasztás során is - a társadalmi felelősségvállalás terén is kiemelkedik a magyarországi színházak közül. Idén jótékonysági gyűjtést szerveznek Eltáv nevű programjuknak. Az Eltáv programban a Heves megyei Szúcs-bányatelep roma közösségével dolgoznak a helyiek mentális és fizikai szegregációjának oldásán.  December 18-ig várják a tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket, tisztítószereket az előtérben felállított gyűjtőládába. 

3.) Az Átrium nem készült külön karácsonyi ajándékutalvánnyal, ők az Átrium Voucher Ajándékutalványt küldik harcba - melynek értéke 5000 Ft - a karácsonyi élményt ajándékozók kegyeiért.

4.) Aki a klasszikus magyart szereti színházból (is), annak kiváló lehetőség az Újszínház karácsonyi bérletvására, ahol a széles választék mellett 5000 Ft-tól 9000 Ft-ig mindenki kiválaszthatja a kedvére való kombinációt. 

5.) A Nemzeti Színház kétféle akcióval várja a közönséget.  Igazi ínyenceknek ajánlanak jegyeket a 2018-as MITEM-re 30 százalékos kedvezménnyel, és a januári darabjaikra is ekkora kedvezményt lehet kapni, ha december 6. és 31. között vásároljuk meg rá a jegyeket.

6.) Akinek az is fontos, hogy az élmény mellé egy kis "nemzeti értéket" is ajándékozzon, annak kitűnő választás az Experidance Produkció - hiszen a tánccsapat hungarikumnak számít - élménykártyája 5000 Ft és 10.000 Ft értékben kapható, és a RAM Colosseumban látható előadásokra váltható be.