7 tipp, hogyan hozd ki a maximumot az őszből

Itt az ősz, kinyitottak az iskolák, újra megteltek a fedett kocsmák, elindult a színházi szezon, és pezsgésnek indultak a kultúrhelyek. Lássuk, mi mindent tehetünk, hogy a borongósabb időben is jól érezzük magunkat.

1. Piknik

Nincs is jobb egy szép, esőmentes őszi napnál, amikor nem szúrnak halálra a napsugarak, szépek a fények a szelfizéshez, és kezdenek sárgulni az erdei lombok. Ilyenkor érdemes felpakolni egy kosárnyi finom falatot, borocskát, pokrócot, és kimerészkedni a természetbe.

 

2. Egy jó könyv

Ha viszont olyan az idő, hogy nincsen kedvünk kimenni, és legszívesebben magunkra húznánk a takarót, akkor ehhez nem árt egy jó könyv társasága. Itt van például Cserna-Szabó Andrástól a 77 magyar pacal, vagy születésének századik évfordulóján elővehetjük Szabó Magda egyik regényét.

 

2. Madárbarát kert

Forrás: Pixabay

 

A klasszikus madáretetési szezon ugyan csak novemberben kezdődik, de akár már szeptemberben elkezdhetjük a kertünkbe édesgetni a madarakat. Különösen igaz ez akkor, ha egy új helyre szeretnénk őket odaszoktatni.

 

3. Design Hét

Idén a Design Hét vendégei a dánok, és a Boldog dánok című kiállításon pont megnézhetjük, mitől olyan jó a kedvük ott fenn északon abban a rossz időben.

 

4. Brutális leves

A sütőtökrémlevestől a húsos ragulevesekeig, borscsokig és csorbákig sokféle levessel jelezhetjük a szervezetünknek, hogy ősz van, és mi ebben is megtaláljuk az élvezetet.

 

5. Ágfalvi Gesztenyefesztivál

Az ország északnyugati csücskében lesz minden a hastánctól az operettig, de emellett egész nap sütik a gesztenyét és kínálják a forralt bort.

 

6. Katona, Vígszínház vagy Pintér Béla?

A színikritikusok idei díjait látva most is biztosra mehetünk, ha a Katona József Színházba veszünk jegyet. Ebben a szezonban játsszák például a Borbély és a Mi osztályunk című darabokat. Emellett Pintér Bélával és társulatával vagy a Vígszínházzal is nehéz melléfogni.

7. Wellness

Ilyenkor jó élménymedencéről szaunára járni, de ha valakinek ez nem műfaja, akkor egy falusi szállás is megteszi, ahol a környező erdőkben fel lehet töltődni. Tudományosan igazolt tény, hogy az erdei séta csökkenti a vérnyomást, a stresszt, erősíti az immunrendszert, segít a betegségek megelőzésében és leküzdésében. Főleg a japánok művelik nagyon tudatosan, de semmi akadálya, hogy ebben kövessük őket.