8 film a héten Donald Sutherlanddal, amit bűn kihagyni

Donald Sutherland nem az a klasszikus férfiszépség és korszakokon átívelő szexideál. De azt kell, hogy mondjuk, színészként épp ez a szerencséje. Mert beskatulyázhatatlan, de mégis végtelenül karakteres mind fizimiskája, mind pedig színészi játéka. Emiatt lehet a legkülönbözőbb szerepeket ráosztani. Ezen a héten is tanúbizonyságát adja ennek, hiszen láthatjuk bohém sebészként, szigorú bíróként, pszichopata kémként, Csodabogárként, és papként is. A kisebb szerepekben is nagyon hiteles, a főszerepekben pedig egyenesen zseniális! Lássuk!

Üres város

Ezt a filmet mindenképpen érdemes megnézni, de nem elsősorban Sutherland miatt. Kedvencünk ugyanis csak a vége felé tűnik fel egy szigorú, ámde igazságos bíró szerepében. Persze nem Donaldról lenne szó, ha nem játszaná ezt a szerepet is rendkívül élvezetesen, főleg ahogy a tökfej ügyvédet kiosztja.
FILMCAFE: Szerda (Február 17.) 14:50   

Tű a szénakazalban

Minden tekintetben klasszikus! A film a thriller, és a kémfilm műfajának klasszikus darabja, de a mozi alapjául szolgáló Ken Follet-regény is alapmű. A Donald Sutherland megformálta német kém pedig elfeledhetetlen figurája a filmtörténetnek.
GALAXY: Péntek (Február 19.) 22:00

A hívás

Az álmos, nyugodt kisvárosban sorozatgyilkos kezd el garázdálkodni, az ügyet pedig a kicsit alkesz, de alapvetően lelkiismeretes sheriff-asszony veszi a kezébe. Hogy mi a szerepe Sutherlandnak, és hogy van-e köze a gyilkosságokhoz? Nos, azt nem áruljuk el. Tessék megnézni. Jó film.
DIGI FILM: Péntek (Február 19.) 0:10

Crossing Lines

Az európai „Gyilkos elmék”-ben Sutherland ugyan nem a nyomozócsapat tagja, de azért szerepe fontos. Ő nyújt ugyanis segítséget, hátteret és védelmet a nemzetközi rendőrcsapatnak.
AXN BLACK: Péntek (Február 19.) 21:20, Péntek (Február 19.) 22:20, Szombat (Február 20.) 20:10

Éhezők viadala

Amilyen rendes ember színészünk a Crossing lines-ban, olyan gonosz az Éhezők viadalában. Ő ugyanis a teljes világot behálózó és rabságban tartó gigamegamédiabirodalom feje. De hát neki még ezt is megbocsátjuk.
FILM+: Szombat (Február 20.) 21:00

MASH

Sutherland egyik legfényesebb korszaka a 70-es évek volt. Számos háborús filmben felbukkan ekkor, különféle szerepekben. A MASH-ban például tábori sebészt alakít remekül. A film akkoriban a tisztek és fejesek hülyeségéről és a háború értelmetlenségéről akart szólni, mai szemmel nézve kicsit olyan, mint egy cserkésztábor és a Rendőrakadémia ötvözete. Ettől függetlenül Sutherland nagyszerűen játszik benne.
AMC: Vasárnap (Február 21.) 15:05, Hétfő (Február 22.) 10:25

Kelly hősei

Ehhez a korszakhoz tartozik a Kelly hősei is, amelyben olyan nagyságokkal játszik egy vásznon, mint Clint Eastwood és Telly Savalas. A sztorinak túl sok köze nincs a háború valóságához, inkább kalandfilm ez, méghozzá kincsvadászos, egy csapat mindenre elszánt cowboy-jal. Sutherland Csodabogarat alakítja, és nyugodtan állíthatjuk, hogy a színész neve hallatán sokaknak ez a film és ez a karakter ugrik be elsőként.
RTL KLUB: Vasárnap (Február 21.) 22:35

Kincses sziget

Noha Sutherlandnak nem ez a legjelentősebb szerepe, de érdemes megemlíteni, hiszen találkozhatunk ezzel a mozival is a héten. Donald csak pár jelenetben tűnik fel benne, de azokban nem ám valami mellékfigurát, hanem magát a kegyetlen és véres Flint kapitányt formálja meg, szokásához híven kitűnően.
FILM+2: Szombat (Február 20.) 14:25, Vasárnap (Február 21.) 14:10