A csütörtök se telik programok nélkül

Mássz fel a netre, és streameld a következő gyerekprogramokat, koncerteket, színházi előadásokat, beszélgetéseket!

Kiszabadulók - Gyerekkel a karantén után

Május 28., 9.30h

"Kiszabadulók - Gyerekkel a karantén után” című beszélgetést szervez Budapest II. kerület Önkormányzata az Átriummal és a FES-sel együttműködésben. A beszélgetést élőben a ZOOM alkalmazáson keresztül lehet követni, illetve visszanézhető lesz a II. kerület Facebook-oldalán is.

Csopa Ovi- és Sulikaland

Május 28., 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Az adást itt tudjátok követni.

Veronaki zenekar - #várkertmatiné

Május 28., 14h

Tartsatok a Várkert Bazárral (várkertonline) és a Veronaki zenekarral minden csütörtökön, hiszen interaktív zenés videósorozattal készülnek, melyben az örök kedvenc gyerekkönyv, a Gőgös Gúnár Gedeon meséit hozzák el megzenésítve! LINK a koncerthez.

Zenedoboz - 9. rész: KLASSZIKA - Online Közvetítés!

Május 28., 14h

Hollerung Gábor ismeretterjesztő zenetanodája epizódonként egy-egy zenei témát taglal, felölelve a zenetörténet teljes spektrumát. A tizenkét perces részekből álló előadás-sorozat negyven epizódon keresztül, akár tízéves kortól élvezhető, színes, változatos módon avatja be nézőit a zene teljességébe. Az esemény itt érhető el.

Cirkusz+ LIVE

Május 28., 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

Ciróka Gyerekjóga - online foglalkozás

Május 28., 16h

A #maradjotthon szellemében az óvodai és iskolai helyszíni csoportos órák is elmaradnak. Hogy ne maradjanak a gyerekek játékos mozgás nélkül, ezért hetente egyszer jelentkezik a Ciróka Gyerekjóga online, élő foglalkozással itt.

Krusovszky Dénes: Áttetsző viszonyok

Május 28., 16h

Krusovszky Dénessel Turi Tímea, a Magvető főszerkesztője beszélget a kötetről a Líra Könyv Facebook oldalán.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Május 28., 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod itt.

Weöres Sándor Színház: Hamlet

Május 28., 18h 

Hamlet apja meghalt. Anyja két hónap után hozzámegy volt férje öccséhez. Hamlet szinte beleőrül a fájdalomba. Online nézhető itt.

Kattints az íróra! - Találkozz Berg Judittal online!

Május 28., 18h

Berg Judittal most csütörtökön élőben is találkozhatnak az olvasók a Líra Könyv facebook oldalán, beszélgetőtársa Szegő János lesz!

Telekom Electronic Beats: SzpottoljOtthon Round 4.

Május 28., 18h

Május 28-án csütörtökön LAU és Zságer Balázs fognak élőzni itt olyan eszközök bevetésével is, amit erre az alkalomra kapnak kölcsön a gépi tánczene egyik legfontosabb budapesti szpotjától, az Analogue Zone-tól.

Megnyitó - Barabás Zsófi: Kihajtogatott mozdulat

Május 28., 18h

A megnyitót zárt ajtók mögött tartják meg, de a megnyitó beszédet, illetve a műveket bemutató virtuális túrát a facebookon élőben követheti minden érdeklődő.

Elvesztettük vagy megtaláltuk magunkat?

Május 28., 18.30h

Egy nyílt és izgalmas beszélgetés várható az OFFLINE bezártság és ONLINE nyitottság ellentmondásairól, kommunikációs kihívásairól. Az esemény itt érhető el.

A Kétség Egysége

Május 28., 19h

Csórics Balázs Online önáló-estje. Egy este a párkapcsolatról. A pszichológus Hawkinstól Charlie zenéjén át József Attila verseivel bezárólag. Az esemény linkje. 

NTSz On: Bozsik Yvette Társulat: Kabaré

Május 28., 19h

Az előadás a német 20-as, 30-as évek kabarévilágát idézi fel. Némafilmszerű koreográfiára, erős színészi karakterekre és fanyar érzésvilágra épülve mutat be egy század eleji, és egyszerre századvégi groteszk, furcsa világot. Online nézhető itt.

Karanténestek 54. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 28., 19.45

A Budapesti Fesztiválzenekar művészei ma este is kamarakoncertet adnak, amelyben Hindemith, Piazzolla és Reinecke egy-egy művét is eljátsszák nekünk.

A Megaron - Athéni Hangversenyterem közvetítése

Május 28., 20h

A Müpa gondoskodik róla, hogy a kontinens legrangosabb előadó-művészeti központjainak nézőterén érezhessük magunkat egy-egy előadás erejéig. Így Facebook-oldalukon Európa jelentős koncerttermeinek programjába engednek bepillantást Lisszabontól Hamburgon át Londonig.

Élő csillagászat - Kiss Lászlóval

Május 28., 20h

Virtuális űrséta a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. Kiss László csillagász, Széchenyi-díjas akadémikus, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója fog elkalauzolni minket a csillagok világába. Az élő közvetítés a Svábhegyi Csillagvizsgáló live-on érhető el.

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

Május 28., 20h

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz itt. 

raqpart LIVE! Bounce / Nieder

Május 28., 20h

Csütörtök esti élőzés a raqpart dj-ivel. Bounce és Nieder egy órán keresztül nyomja az ütemeket a a raqpart facebook és youtube oldalán.

Virtuális Bringás Tókerülés

Május 28.-június 1.

Válassz a különböző hosszúságú távok közül, és teljesítsd a kedvenc útvonaladon, vagy akár otthon a szobabiciklin, vagy az edzőgörgőbe állított bringádon. Az esemény linkje.