A hétfő bűn, de nem most!

Egetrengető ismereterjesztéssel vágnak neki a hétnek a felhőbéli tudorok, ha vége lesz a kényszerű bezárásnak, megyünk egyetemre, nem vitás. És talán jobb ez a stand up, mint a humoros, bár arra is nagy szükség van napjainkban. A zenehallgatás mindig kikapcsol, ezért abból is kapunk egy csokornyit. Az online hétfőn nyolckor nyit!

Online Week

Online, november .,  8:00

Idén a kialakult helyzet miatt a rendezvényt online formában valósítják meg. Szeretnék a már jól ismert Offline Day koncepcióját egy Online Week keretein belül újra elhozni nektek.
Egy héten keresztül minden délután 2-3 céget mutatnának be, ami naponta nagyjából 2 órás programot jelentene. A cégek képviselőit a leggyakoribb kérdésekkel megkeresik, majd az így készült interjúkat a kijelölt időpontokban megosztják veletek. 

Kolibri MobilMesék

Online, november 30.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Biden oldja meg a klímaválságot vagy a megújulók dübörgő forradalma?

Online, november 30.,  18:00 

A TRIP Hajó, a Qubit.hu és az Energiaklub közös rendezvénysorozata, az Energiahajó harmadik részében meghívott szakértőik arról beszélgetnek, hogy Joe Biden beiktatásával milyen változásokra számíthat a világ az energia- és klímapolitikában.

EszterHáz Egyesület - Závada Pál - Hajó a ködben

Online, november 30.,  18:00 

Vitái ellenére is összetartó és túlélő közösség krónikáját írta meg Závada Pál. A szereplők nagy súlyokat cipelnek és többes szám első személyben beszélnek, ami jelenti a szerteágazó, mégis egységes családot, de a korabeli magyar elitet is. A Hajó a ködben mégsem csak a Weiss család menekülésének jelképe, sokkal több annál. A többes szám első személy jelenti a zsidóságot is, amelynek szenvedéséből a Weiss család egészen különleges módon részesül …Itt megnézhető. 

Olvassuk Trianont! – Cseléd legendák

Online, november 30.,  18:00 

A járványhelyzetre való tekintettel a program zárt ajtók mögött, helyszíni közönség nélkül valósul meg. Az eseményt online lehet követni a PIM Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán. Az Olvassuk Trianont! beszélgetéssorozat következő részében továbbra is az Édes Anna áll középpontban. Kosztolányi bravúros finomsággal szövi át az egyszerű cselédlány történetét történelmi utalásokkal. Milyen volt a cselédek helyzete a huszadik század első évtizedeiben Magyarországon? Milyen kihívásokkal kellett szembenéznie egy vidékről a fővárosba szegődő cselédnek? Milyenek voltak az igazi Édes Annák, és milyen volt a Kosztolányi család viszonya a cselédekkel?

UH Fest Showcase for Next Festival (Bratislava) - Live Video Stream

Online, november 30.,  18:00 

Az online közvetítésben partner az Advanced Music Festival.

A Horthy-kori arisztokrata nő

Online, november 30.,  18:00 

A kurzus során a magyar arisztokrácia két világháború közötti társadalmi pozícióvesztésének belső, az adott társadalmi rétegre gyakorolt hatásainak főbb jellemzőit mutatja be. Ehhez alapvetően női szerzőktől származó forrásokat hív  segítségül, a kutatás alapját a női arisztokrata szerzőktől származó emlékiratok, naplók, levelek, feljegyzések szolgálják.

Miről álmodnak az androidok? - Future Talks powered by MVM

Online, november 30.,  18:00 

Érdekel a mesterséges intelligencia? Kiváncsi vagy, hogy mit gondolnak a téma szakértői? Tarts velük, és nézzétek együtt a tudományos talk showt élőben! A mostani pandémiás időszak minden korábbinál jobban felszínre hozta, hogy a mesterséges intelligencia fontos, megkerülhetetlen, és az emberiség számára számtalan előnyt hordoz. A gépi intelligencia megjelenése elképesztő változásokat hozott nem csak az életbe, de az energetika és a gazdaság egészére is.

Kürti Sándor: Építs brandet!

Online, november 30.,  19:00 

Arról, hogy fontos-e saját márkát létrehozni, megoszlanak a vélemények. Kürti Sándor szerint a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak számos feladattal kell szembenézniük, amin belül a brandépítés elengedhetetlen a sikeresség érdekében. Az előadás során Kürti Sándor az e területen szerzett tapasztalatait, tanácsait osztja meg a közönséggel.

Pogátsa Zoltán: A költségvetési Deficit Mítosz

Online, november 30.,  19:00 

Rendszerváltás óta mást sem hallunk, mint hogy "össze kell húznunk a nadrágszíjat". Ezt minden évben, minden kormány - minden kormánynak minden politikusa elmondta már. Most meg ilyen kijelentéssel találkoztunk, hogy "EGY ÁLLAMNAK SOHASEM KELL AZT MONDANIA, HOGY NINCS RÁ PÉNZ". Akkor hogy is van ez?

Müller Péter: Szeretetkönyv

Online, november 30.,  19:00

Müller Péter csodálatos gondolatai a szeretetről, gyönyörű dallamokkal fűszerezve Papadimitriu Athina és Kutik Rezső színpadi játékában. „A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt.”

Szendi Gábor: A Nő evolúciója

Online, november 30.,  19:00

A Nő a szervezője és egyben a fődíja annak a férfiak közt dúló, vérre menő viadalnak, amely érte folyik.
A Nő gyengének tűnik, az Erő vele van, miközben vesztesnek tűnik, mindig ő az igazi győztes.
Miért vannak nemek, miért hal ki 10 millió év múlva a férfi? Mi a női szépség és mit vár a nő a férfitől? Szendi Gábor előadásában minden kérdésre választ kaphatnak.

Mérő László: A Változás Varázsigéi / web-streaming

Online, november 30.,  19:00

Ebben az előadásban két fontos pszichológiai alapfogalom, a varázsigék és a változás természetét és egymással való kapcsolatait mutatjuk be. " - Dr. Mérő László

Bojár Gábor: Vezetőnek lenni

Online, november 30.,  19:00

Bojár Gábort - és a hozzá kötődő Graphisoft céget - szinte mindenki ismeri. Vajon milyen ember lehet az, aki felépít egy ekkora céget? Milyen jó - esetleg rossz - tulajdonságok szükségesek ehhez? Miért volt kódolva a kommunizmus gazdasági bukása? Hátha megtudjuk!

Mérő László: Az érzelmek logikája

Online, november 30.,  19:00

Érzelmek nélkül nincs értelem. "A pszichológiai kutatások bő fél évszázadon át elkerülték az érzelmeket, mert nem látszott, miképpen lehet ezeket kutatni. Az utóbbi 25-30 évben azonban sikerült erre érdemi eszközöket találni, és a kutatások meglepő eredményekkel jártak. Kiderült, hogy még a leginkább racionális, logikus gondolkodásban is alapvető szerepet játszanak az érzelmek."
Az előadást kibővítették több kísérleti módszer bemutatásával is.

Bojár Gábor: Intuíciók / web-streaming

Online, november 30.,  19:00

Tudományos stand-up. "Gyorsan változó világunkban minden tudás csak tegnapi tudás - mire a tanárok megtanítják már el is avult. Csak egy dolgot tehetünk: az INTUÍCIÓINKRA hallgatunk!
Csak azt fogjuk jól csinálni, ami belőlünk fakad - minden más tanács értéktelen." Jegyek elérhetők az online közvetítésre: itt

LIVE STREAM | Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia, Fenyvesi Márton: Debussy NOW! – BMC lemezbemutató

Online, november 30.,  19:30

Minden bizonnyal Debussy is üdvözölte volna az ötletet, hogy műveit másfél évszázaddal később bátor és korlátokat nem ismerő művészek oltsák a pillanatba, hiszen a zenei impresszionizmus előfutáraként maga is erre törekedett. A sokoldalú és folytonos megújulásra törekvő két művész, Harcsa Veronika, és a Junior Prima díjas hárfajátékos, Razvaljajeva Anasztázia Debussy legszebb dalaiból készített olyan kortárs átiratokat, amiben mindez lehetségessé válik. 

Online Zenés Körút: Dvořak, Mozart, Elgar, Kreisler, Bach

Online, november 30.,  20:00

Budapest akkor marad élhető, szerethető, lüktető világváros, ha kisközösségek erős, összetartó hálózatából épül fel. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, kulturális életünkben is új platformokra és szokásokra, friss élményekre van szükségünk. Ezt erősíti a Budapesti Fesztiválzenekar és a Főváros legújabb együttműködése, melynek keretében az együttes kamaraformációi Budapest fontos intézményeiből bejelentkezve adnak online minikoncerteket. A BFZ művészeinek online koncertjét Budapest Főváros Levéltárából közvetítik.

Loop Doctors

Online, november 30.,  20:00

Az együttes a mai modern és divatos zenei irányzatokat, mint a Drum’n’Bass, Jungle, Breakbeat, NuJazz ötvözi a jazz improvizatív elemeivel. Zenéjükben elektronikus effektet és samplereket is használnak, ám egyedi hangzásukat leginkább akusztikus hangszereik természetes hangjainak módosításával érik el. A vonatkozó rendelethez igazodva 2020. november 11-től a klub határozatlan ideig zárva tart. A koncertek LIVE STREAM közvetítéseit a BJC Facebook oldalán, illetve YouTube csatornánján követhetik.

ONLINE Pepita Karantén Party

Online, november 30.,  20:00

A közös tánc élményét nélkülözni kell, de ez nem jelenti azt, hogy egymást is! Egy nagy közös beszélgetésre várnak mindenkit minden hétfőn este! Mire van szükséged, ha szeretnél csatlakozni? Zoomon keresztül vehetsz részt az eseményen, töltsd le az appot! Minden hétfőn 19.50-kor teszik közzé a linket, amin keresztül be tudsz csatlakozni a beszélgetésbe!