A legjobb programok hétvégére

Összeszedtünk pár jó dolgot, amivel eltölthetjük a hosszú hétvégét.

Tartóshullám MEDIAWAVE 28. Nemzetközi Film és Zenei Együttlét – Komárom, Monostori erőd, április 27. - május 1.


Április 27-én kezdődik a 28. Tartóshullám Mediawave Együttlét, amelynek idei kiemelt témája az Öröm és 1968 emlékezete. A győri Műhely Folyóirat Öröm különszáma inspirálta a fesztivál első témáját, nekik köszönhetően nem csak a film és a zene, hanem az irodalom is beköltözik az Erődbe. A nosztalgikus 1968 témakört az 50 éves évforduló adta. Durst György, a Mediawave Alapítvány kuratóriumi elnöke így nyilatkozik erről: „Minket a politikai forrongás annyira nem érdekel, sokkal inkább az az erő, ami egy máig érződő művészeti látásmódot és lendületet mentett át a korabeli szabad, rebellis szellemből.”

Óbudai Futófesztivál – Óbuda, április 28-29.


Az Óbudai Futófesztivál 2018-ban is kétnapos lesz. A két napon összesen 8 választható távon tudnak a nevezők rajthoz állni. Az első nap a Családi Futónapon a Mini (500 m), a családi (2017 m), a 3,5 km-es, a nordic walking távon valamint új szereplőként az 5.5 kilométeres távon indulhatnak. A második napon a kilométer szerelmeseinek szervezett futamokon 10.5 km-es, félmaratoni, és félmaratoni váltóban 2 és 3 fős csapatokba szerveződve mérettethetik meg magukat az indulók.

Skanzen Majális – Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, április 30. május 1.


Irány a hatvanas évek! A Táncdalfesztiválok, víg majálisok, vurstlik és vattacukrok időszakába repít mindenkit a Skanzen május 1-jei rendezvénye. A tavaly nyílt HÉ'67 kiállítás is ezt a kort idézi meg, hiszen ez az időszak tekinthető a múzeum kezdetének is. Az idei majálison igazi korhű hangulatban ünnepelve várnak minden generációt. Berobog a Skanzen Robur, a Magtárban pedig különleges tárlatvezetés kalauzol el a hatvanas évek végét bemutató életmódkiállítás paneljei között.

BUSA 40 - Busa Pista Fesztivál – Budapest, Dürer Kert, április 28. 20h


Busa Pista Gyémántfater több mint 20 éve a színpadon. A Rapveterán 40. születésnapján a közönséggel és zenésztársaival a színpadon fogja ünnepelni e jeles napot. A jelenleg is aktív zenekarai, projektjei fogják szórakoztatni az igényes nagyérdeműt. Ez egy egyszeri és megismételhetetlen közös örömzenélés lesz!

Orosz István, Polgár Botond: Szem-fény-vesztés – Tihany, KOGART Tihany, június 1-ig


Szem-fény-vesztés címmel április 22-től július 1-jéig látható az Orosz István grafikusművész és Polgár Botond szobrászművész alkotásaiból válogatott tárlat a KOGART idén 5. születésnapját ünneplő tihanyi galériájában. Az emlékezet rekonstrukció: időképek, benyomások, illatok, hangok, színek és tapintások újrarendezése. Egy fiktív világ, amelyet az előre rendelkezésünkre álló darabkákból illesztünk össze – minden egyes visszaemlékezéssel egyre inkább vágyainkhoz igazítva.