A nyuszi és a róka - Az első teljes Zootopia előzetes

A két ünnep alatt rajzfilmfüggők lettünk, hiszen zsinórban adták le a tévében az elmúlt évek legjobb egész estés animációs filmjeit, és jövőre jó eséllyel a remeknek ígérkező Zootopia is köztük lesz, nyulastól, rókástól, cickányostól és lajhárostól.

Eddig csak étvágygerjesztő teaser trailereket kaptunk a Disney új, koratavaszi megjelenésre szánt animációsfilmjéből, a Zootopia-ból, amikből megtudtuk, hogy van egy város, ahol megfér egymás mellett minden emlős, növény- és húsevő egyformán, akik emberi ruhában, két lábon járnak, ám végre debütált az első igazi előzetes is.Vagyis már tudjuk, mi a történet, és kinek mi a dolga benne! Adott Judy Hopps, a város első nyuszi rendőre, akit mérete miatt minden kollégája kiröhög, de amikor titokzatos vadállatok kezdik terrorizálni Zootopiát, ő beveti magát, és egy szélhámos róka, Nick Wilde lesz a segítségére, és amikor kiderül, hogy csak 48 órájuk van az ügy megoldására, akkor az is beugrik, hogy a sztori az 1982-es, Nick Nolte és Eddie Murphy főszereplésével készült 48 óra–ra hajaz. A történet azonban szinte másodlagosnak tűnik, mert a főszereplő maga a város. Az előzetes rengeteget megmutat abból, hogyan élnek egymás mellett a különböző étrendű, méretű és külsejű állatok – vedlő gnúk, kihívó gazellák, tompa bivalyok és rosszarcú jegesmedvék meg mások -, és az is kiderül, hogy a bűncézár, bizonyos Mr. Big nem más, mint egy apró cickány, a közlekedésrendészeten pedig csak lajhárok dolgoznak.

Nézd meg a Zootopia előzetesét

A nálunk 2016. március 10-én mozikba kerülő Zootopia rendezője Rich Moore (Rontó Ralph) és Byron Howard (Aranyhaj és a nagy gubanc, Volt) és Jared Bush – ritkán rendeznek egyszerre hárman! –, a két főszereplő hangáját pedig Ginnifer Goodwin és Jason Bateman adja, de „szerepel” még Idris Elba, J.K. Simmons és Shakira is, bár a magyar szinkronból ez nem fog majd kiderülni. 

Hivatalos szinopszis: 
Az emlősöknek otthont adó modern metropolisz, Zootopia semmilyen más városhoz nem hasonlítható. Az olyan különböző élőhelyekre épülő negyedekből, mint a rongyrázó Szahara tér vagy a kies Tundratown álló város egy olyan olvasztótégely, ahol mindenféle állat képes együtt élni – egy olyan hely, ahol nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt vagy a legkisebb cickány, bármi lehet belőled. Ám, amikor az optimista rendőrtiszt, Judy Hopps megérkezik, rá kell jönnie, hogy nem könnyű a testület első nyuszijának lenni megannyi kemény és tagbaszakadt állat között. Mivel bizonyítani szeretné rátermettségét, belevág egy komoly ügybe, még úgy is, ha egy nagydumás szélhámos rókával, Nick Wilde-dal kell szövetséget kötni, hogy együtt megoldják a rejtélyt.