A strandon csap össze a Lázadás és a Birodalom az új Star Warsban

Új videó jött ki a decemberben mozikba kerülő Zsivány Egyeshez. Most már biztos: Darth Vader is visszatér benne.

A napokban Londonban zajló Star Wars Celebration Europe 2016-hoz időzítve debütált egy izgalmas werkfilm a Zsivány Egyeshez:

Az idén decemberben mozikba kerülő film igazi előzetesére azonban még várnunk kell. A londoni dzsemborin viszont levetítették, és a rajongók legnagyobb megelégedésére maga Darth Vader szuszogott a záró képsorok alatt. Azok a rajongók, akik nem voltak ott a bulin, hanem élő streamen vagy netes kommentárokban követték az eseményeket, rettenetesen csalódtak, mert a beígértekkel ellentétben az ABC tévécsatorna sem vetítette le amerikai idő szerint este az előzetest, azt tényleg csak azok a kiválasztottak láthatták, akik jegyet vettek a londoni show-ra. Homályos és imbolygó kamerás felvételek persze készültek, az SW Mini is talált egy ilyet, amit még nem töröltetett a Disney:

Kijött viszont egy hivatalos plakát is a filmhez:

starwarsposter.jpg

Bár ez a homokos-pálmafás föveny, mint háborús helyszín engem nem nagyon győzött meg, pedig akkora Star Wars-fan vagyok, hogy még a Csillagok háborúja dramaturgiáját lemásoló Az ébredő Erőt is imádtam! Ez a strandos plakát viszont sajnos A Jedi visszatér legendás, strandlabdás promóciós fotózását idézi fel bennem, szinte már várja az ember, hogy a lépegetők között elslattyogjon egy gumimtracos gamorrai őr meg egy szörfdeszkát cipelő Darth Vader!

c744d7a052e9f7e7e5d797f450c98ece.jpg

Persze ne legyünk gonoszak, hiszen ezzel a pálmafás-tengerpartos jelenttel a készítők valószínűleg arra akartak utalni, hogy ez egy vietnami háborús filmeket idéző, komorabb alkotás lesz, nem pedig a már jól megszokott, látványos űrkaland, sok poénnal és lövöldözéssel.  Az új Star Wars-film főszereplője a Halálcsillag terveit elrabló Jyn Erso (Felicity Jones) lesz, akit a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy úgy írt le, mint a Star Wars-univerzum Szent Johannáját. Mads Mikkelsen Galen Ersót, Jyn apját alakítja majd, akinek a világpusztító masinériák terén szerzett tudása egyaránt fontos a Birodalomnak és a Felkelőknek is.

Diego Luna lesz a Felkelésnél szolgáló Cassian Andor kapitány, aki totális ellentéte a rovott múltú, vadóc Jynnek. Donnie Yen egy Chirrut Imwe nevű, vak harcos szerzetes lesz a filmben, Jiang Wen pedig egy Baze Malbus nevű, nagydarab harcművész, aki a tradicionális fegyvereknél maradt a modern lézerstukkerek világában. Riz Ahmed Bodhi Rookot, a Felkelés forrófejű pilótáját alakítja, Alan Tudyk pedig K-2SO-t, a biztonsági droidot, aki Gareth Edwards rendező szerint egy anti-C-3PO lesz a filmben, mert a jelleme és a termete inkább Csubakkáéhoz hasonlít majd.

untitled-15-720x299.jpg

A filmben feltűnik majd Warwick Davis is, aki A Jedi visszatérben a Wicket nevű ewokot alakította, később pedig más Lucasfilm-filmekben és az előzménytrilágiában is feltűnt - ezúttal a Lázadók kistermetű tüzérét alakítja.