A szuperhősök küzdelmes hétköznapjai – Bruce Willis, Tom Hanks, Paul Newman és Christian Bale hétvégére

  • PORT.hu / PORT.hu

Mostanában szuperhősös mozikkal tele a padlás, de ezúttal három olyan filmet válogattunk a hétvégi ingyen mozizáshoz, amelyek nagyon különböznek egymástól, és azoknak is melegen ajánlottak, akik amúgy nincsenek oda a műfajért.

A sebezhetetlen

Itt van rögtön péntekre A sebezhetetlen, amely egészen új és érdekes oldaláról ragadja meg a „szuperhős problémát”. A film eljátszik azzal a gondolattal, hogy oké, de hogyan is nézne ki a valóságban, ha lennének szuper képességű emberek. Végül is, ha vannak üvegcsont betegséggel küzdők, akkor miért ne lenne meg az ellenkező véglet is? A Samuel L. Jackson által alakított képregényfanatikus úgy dönt, szuperhíróknak a valóságban is létezniük kell, és meg is találja egyiküket a Bruce Willis alakította biztonsági őr személyében. És ha most azt várjuk, hogy mint minden ilyen filmben, a főhős felismerve képességeit megtisztítja a várost a bűntől, akkor tévedünk. Igaz, Bruce Willis nekifog a tisztogatásnak, és eredményesen teszi, de ez az alkotás sokkal összetettebb ennél,és számos nem várt fordulatot kínál.

VIASAT3: Péntek, 21:00

A sötét lovag

A sebezhetetlen sokkoló végkifejlete után itt van egy hagyományosabb szuperhősös mozi is, Batmannel. A Denevér békésen takarítja Gotham City-ből a bűnözőket, amikor váratlanul nem feltűnik Joker? Hát de. Nem is értem, miért nem Jokerről forgatnak inkább szélesvásznú filmeket, hiszen ahhoz képest, hogy semmi szuper képessége nincs, csak zsíros haja, meg összemázolt arca, gyakorlatilag rommá szívatja Batmant, aki meg drága pénzért mindenféle űrtechnológiákat fejlesztett, hogy tudjon repülni, és ne placcsanjon szét a betonon, amikor menetrendszerűen lezuhan. Na, elég a rosszmájúskodásból, természetesen a Batman bátran ajánlható azoknak, akik szeretik a klasszikus elemekre építkező szuperhős mozikat, hiszen ebben a műfajban ez egy nagyon igényes alkotás, olyan színészekkel, mint Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Michael Caine.

VIASAT3: Szombat 21:00

A kárhozat útja

A kárhozat útja a kakukktojás a hétvégi ajánlónkban, hiszen kevéssé köthető a szuperhősös filmekhez, habár főszereplője nyilván nagyon tökös gyerek. De hát mi jeleztük előre, hogy olyan hétvégi ajánlóról gondoskodunk, amit nemcsak a Marvel-fanok fognak élvezni. A kárhozat útja Amerika legendás időszakába repít minket, a 30-as évek maffiavilágába. A kosztümök és verdák csodálatosak, de van ennél fontosabb különlegessége is ennek a filmnek. Ezúttal nem az olasz maffia áll a cselekmény középpontjában, hanem az ír. A leszámolások persze ugyanolyan kegyetlenek, de így olyan színészek kaptak főszerepeket, mint Tom Hanks, Jude Law, Paul Newman, Daniel Craig. A maffiafilmek egyik legjobb darabja ez, amely nem a bandák közötti leszámolásokra, vagy a klánon belüli hatalmi harcokra helyezi a hangsúlyt, hanem apa és fiú kapcsolatára, amelyben apu egy bérgyilkos.

SUPERTV2: Vasárnap, 23:55