Adam Lambert kiadta a Pride nem hivatalos himnuszát

Az énekes-dalszerző pénteken, két év kihagyás után, a Pride közeledtével jelentette meg „Two Fux” című számát, amelyben légies könnyedséggel küldi el rosszakaróit melegebb égtájakra.

Lambert előző lemeze, a „The Original High” 2015-ben jelent meg és olyan megahiteket tartalmazott, mint a Ghost Town”. „Az utolsó lemezem a hajszáról, az útkeresésről szólt. Mostanra érzem azt, hogy pontosan ott vagyok, ahová tartozom. Nem fogok elnézést kérni azért, ameddig jutottam, sőt, inspirálni szeretném a rajongóimat is, hogy álljanak ki egy adott helyzet, status quo mellett.”

A megjelenés időpontja sem véletlen: az énekes a Pride-hónapban adta ki a Two Fux”-ot, amely személyes témákkal is foglalkozik: a “No one gets me but myself / I’ve been this way since I was 12” sorok Adam saját küzdelmeit dolgozzák fel. A férfi őszintén, büszkén boncolgatja másságát: “Got that magic called ADD / Rep for them aliens / Different like me,” és üt vissza mindenkire, aki ezért elítéli.

„Annyi mozgalom, párbeszéd indult a genderről és a szexualitásról az elmúlt években, és ez mind az új generációnak köszönhető. Lenyűgöző, hogy mennyi figyelem kerül ezekre a témákra.. A világ a végét járja, és mégis megindult egy olyan mozgalom, aminek az a célja, hogy megértsük, elfogadjuk egymást. Ez rengeteg erőt és reményt ad, hogy én is nyíltan mondjam ki a gondolataimat.” – mondta Adam egy Yahoo-nak adott interjúban.

Lambert 2009-ben került a köztudatba, amikor az Americal Idol fináléjába került. A polgárpukkasztó előadó azóta három szólóalbumot adott ki, több mint 3 millió eladott példánnyal. A nyolc év alatt számos díjat és jelölést zsebelt be és az sem elhanyagolható, hogy a Queen őt választotta Freddie Mercury utódjának és vele turnézza körül a világot – a formáció többek között hazánkban is 2017. novemberében.

Forrás: Magneoton / Warner Music