Apu, hogy megy be? – A Miért pont Ő? első előzetese

A most is túlpörgött James Franco odavan Bryan Cranston egy szem kislányáért, el is venné feleségül, de tudjuk, hogy Cranston esetében a teljesen átlagos külső zakkant lelkivilágot takar.

Aki csak egy részt is látott a Breaking Badből, az tudja, hogy Bryan Cranston családjával nem lehet cicózni, és ez most is így van. Ő a kedves középosztálybeli Flemming család feje, Ned, és az ő szeme fénye egy szem lánya, aki új barátját szeretné bemutatni a családnak. Lesz is meglepetés: az illető a Szilícium-völgy egyik ifjú, extravagáns milliárdosa, egy extrém figura, aki a sok pénz, kütyü és őrültség ellenére érzelmileg még nem igazán tekinthető felnőttnek. A srác, bizonyos Laird Mayhew ráadásul karácsony estéjén megkérné a lány (Zoey Deutch) kezét, és ehhez jövendőbeli apósa áldását kéri – kezdetben hiába.

Ha valakinek legalább részleteiben ismerős lenne a történet, az nem véletlen, hiszen a rendező-forgatókönyvíró John Hamburg jegyezte az Apádra ütök após-komédiát és annak folytatásait, és most is hasonló témát boncolgat. Csakhogy a leendő vej nem olyan pancser, mint Ben Stiller volt annak idején - aki nem meglepő módon a film egyik producere -, hanem olyan menő és elszállt, mint amilyen csak James Franco tud lenni. Aki látta Francót mondjuk az Ananász expresszben, azt tudja, mire gondolunk, és itt is valami hasonlót nyom.

Az első előzetes – amely egyben korhatáros verzióban is kijött, ami csak annyiban más, hogy abban párszor káromkodnak – klasszikus vígjátéki alaphelyzet, amelyben az egyik fél (Franco) nem tudja, hogy a másik (Cranston) ki nem állhatja, és miközben mindent megtesz, hogy bevágódjon, csak tovább ront a helyzetén. Például azzal,. hogy az egyik első szeretkezésükről mesél apukának a lányával, vagy amikor esti ölelést kér, vagy azzal, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy a másikat apucinak hívhassa. Nem állítom, hogy mindez elképesztően eredeti koncepció lenne, de Cranston nagyon szórakoztató, amikor savanyú képpel rohangál és majd’ felrobban, Franco pedig tényleg akkor a legjobb, ha totál idiótára veszi a figurát.

Mivel a film már magyar címet is kapott, majdnem biztosra vehetjük a hazai forgalmazást, ami vagy egybe esik a kinti premierrel – ami december 25-re esik – vagy pár nappal követi azt. Jó kis karácsonyi vígjáték lesz ez!