Batman és Superman helyett - Ben Affleck és Henry Cavill jobban teljesít a tévében

A nagy vásznon Ben Affleck és Henry Cavill anyagilag sikeres, művészileg kétes korszakát éli, a televízióban viszont utóbbival állnak egy fokkal jobban. Nézzük, mikkel kompenzálják az égést!

Ben Affleck szomorú denevérembere már azelőtt mém lett, hogy a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala áldozatul esett volna a csúnya kritikáknak. Majdnem két évvel a borongós fotó megjelenése után Affleck újra bánatával hódít a neten, immár videón. Most már van is rá oka, mondhatnánk, bár a helyzet közel sem olyan súlyos: a bevételek jól alakulnak és a folytatásokat sem kell lefújni. De hogy még véletlenül se rögzüljön a közismert felvételen látható tekintet, a hazai tévécsatornák tesznek róla, hogy ne épüljön le a negyvenhárom éves színész önbizalma. Folyamatosan szállítják a főszereplésével készült filmeket, sőt, még első egész estés rendezését, a Hideg nyomont, valamint a Matt Damonnal közös forgatókönyvírói Oscart hozó Good Will Huntingot is elővették.

Romantikus filmsztár korszakából a Szívörvény, a Mint a hurrikán és Kevin Smith Képtelen képregénye kerül hamarosan műsorra, humoros oldalát pedig Smith 2001-es bolondságában, a Jay és Néma Bob visszavágban villantja meg egy cameóval. Ebben olyan önfeledten figurázza ki magát, hogy egy pillanatra azok is megkedvelik, akik amúgy a South Parkos ábrázolását tekintik helytállónak. Mindezek megkoronázásként az HBO 2 a - Gillian Flynn thriller regényéből készült - Holtodiglan Nickjével az egyik leghitelesebb Affleck-karaktert kínálja a nézőnek. 

Ezek után olybá tűnhet, a Supermant játszó, tizenegy évvel fiatalabb Henry Cavill durván le van maradva a televízióban egyedül árválkodó Tudorokkal, de e sorozatban legalább minden héten, fix helyen és időpontban botolhatunk belé. Ráadásul a VIII. Henrikként tündöklő Jonathan Rhys Meyerst leszámítva ő az egyetlen, aki az összes epizódban szerepel, így ha akarnánk, sem tudnánk elkerülni. De nem is lenne érdemes, hiszen a brit színész remekül alakítja a király hányatott sorsú „legjobb barátját”.

Nyilvánvaló tehát, hogy amennyiben a két sztár minőségibb arcára vagyunk kíváncsiak, munkásságuk otthoni tanulmányozása ajánlott, a mozit pedig csak akkor ejtsük útba, ha nagyon szeretnénk megvigasztalni szegény Ben Afflecket.
 

Hideg nyomon, PARAMOUNT CHANNEL, április 5.

Good Will Hunting, FILM MÁNIA, április 5.

Jay és Néma Bob visszavág, PARAMOUNT CHANNEL, április 9.

Mint a hurrikán, CINEMAX 2, április 4.

Szívörvény, PARAMOUNT CHANNEL, április 4.

Képtelen képregény, CINEMAX, április 10.

Holtodiglan, HBO 2, április 7., 8.

Tudorok, FILMCAFÉ, péntek, szombat