Bréking! Xenomorfok helyett neomorfok lesznek az Alien: Covenantban

Ridley Scott tüskés, albínó szörnyet álmodott az új filmbe. Az űrhajós hasa helyet a hátából fog kitörni.

Michael Fassbender, a Prometheus és a hamarosan mozikba kerülő Alien: Covenant szőke androidja a BBC-nek adott nemrég egy interjút, amiben elspoilerezte: az új film Alienjei már nem a jól megszokott, banánfejű xenomorfok lesznek, hanem neomorfok, bármit is jelentsen ez.

A rajongóknak természetesen már vannak elméleteik: eszerint Ridley Scotték összekötötték a Prometheus mutációt okozó, fekete trutyiját a neves sci-fi író, WIlliam Gibson kidobott Alien 3-ötleteivel, valamint a Prometheus fel nem használt látványterveivel, és egy új fajt hoztak létre. Az egyelőre szigorúan csak elméleti síkon létező, új alienek valamiféle spórákkal kerülnek be az áldozataik (itt: a Covenant nevű kolonizációs hajó legénységének) szervezetébe, majd ott gyorsan felnőve nem mellkasrobbantóként (chestburster), hanem hátrobbantóként (backburster) törnek ki. Ehhez a fájalmas manőverhez két háttüskéje is lesz az amúgy szintén megnyúlt koponyával rendelkező egyedeknek. A Prometheus végén felbukkanó, a kánonban deaconként emlegetett, manósipkás proto-Alien egyébként eredetileg ilyen albínó rondaság lett volna:

deaconalien_concept_1012.jpg

Az Alien: Covenant 2017. augusztus 4-én kerül a mozikba. Az biztos, hogy Michael Fassbender visszatér benne, mint a Prometheus androidja, és a pletykák szerint az első rész eseményeit túlélt Noomi Rapace-nak is lesz egy cameója. Az új női főszereplő viszont, Ripley anyja, Daniels (Katherine Waterston) lesz, aki a Covenant nevű kolonizációs hajóval indul útnak a galaxis túlfelére, egy új Paradicsomnak hitt bolygóra, ami valójában a szörnyek fészke. A legénység további tagjai: Demian Bichir, Danny McBride és Billy Crudup. Arról, hogy Neill Blomkamp és Sigourney Weaver Alien 5-je mikorra fog elkészülni, egyelőre nincs semmi hír.