Budapesti adventi programajánló, ha már kezdenéd a karácsonyozást

Egy pohár jó forraltbor, a mézeskalács illata vagy egy kis szaloncukorkészítés hiányzik a szürke téli estékre? Lássuk, milyen lehetőségek várnak az adventi időszak hivatalos kezdete előtt!

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

A főváros turistaközpontjában, a Vörösmarty téren már november 10. óta áll a karácsonyi vásár, ahol idén igyekeznek valamit megfogadni a korábbi kritikákból. A vásár húzóitala a forraltbor, ami az ígéret szerint minden árusnál minőségi, neves borászatoktól származó borból készül. Az első adventi hétvégén a Hütte látványkonyhájában a vadételekre és az észak-magyarországi borokra koncentrálnak, és a gyerekek mézeskalácsot süthetnek vagy gyertyát önthetnek, amíg a felnőttek vásárolnak.

Mézeskalácsváros a Fővám téren

Elérkezett a kiállítás utolsó napja, vasárnap vagyis ma lehet utoljára megnézni a hetedik Mézeskalácsvárost. (Fotó: Á...

Posted by Mézeskalácsváros on Sunday, 29 January 2017

Ha szeretnél részese lenni egy közösségi művészeti eseménynek, akkor még időben vagy, hogy helyet foglalj a nyolcadik Mézeskalácsváros megépítésére. A lényeg, hogy a résztvevők otthon elkészítenek mézeskalácsból egy épületet egyénileg vagy csapatban, majd a sok külön alkotással közösen berendeznek egy nagy terepasztalt. Így egymás szomszédjai lehetnek a János-hegy és a Roxfort Varázslóiskola, vagy a Barcelona futballstadion és egy tízemeletes panel.

Szaloncukor-készítés

Kaszásdűlőn egyedi ízesítésű szaloncukrot készíthetnek és csomagolhatnak be jövő pénteken, december 1-jén azok, akiket emellett érdekel a szalon czukkedli története is. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal közös programon régi cukrászeszközökkel is meg lehet ismerkedni, és sok érdekességet hallhatunk a régi idők karácsonyairól.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

A Vörösmarty tértől nem messze, hetedik éve már a Bazilikánál is lehet karácsonyi vásározni, ahol a háttér talán még festőibb. Ráadásul idén négy nagy teljesítményű lézerprojektor vetít majd karácsonyi mesét a székesegyház homlokzatára. A vásár különlegessége a sós kürtős kalács mellett, hogy lesz alacsony glikémiás indexű forraltbor cukorbetegeknek és gluténmentes finomságok. A gyerekek pedig környezetbarát, nulla fogyasztású műanyag korcsolyapályán csúszkálhatnak.