Bűnös hét, bűnös filmekkel. Hugh Laurie, Caprio, Jack Nicholson a hét kihagyhatatlan fimjeiben

Hugh Laurie bűnöző, Leonardo DiCaprio bűnöző, Matt Damon bűnöző, Rober De Niro bűnöző. Hát mi van itt? Semmi különös, csak megmutatjuk a hét legjobb filmjeit és sorozatiat, amiket nem szabad kihagyni.

A héten indul az AMC-n egy különleges sorozat Hugh Laurie-val, John Le Carré regényéből. John Le Carré a kémregény királya, és más könyveiből s készltek már sorozatok, de ettől a premiertől nagyon sokat várunk, már csak azért is, mert Dr. House egy bűnözőt alakít benne. The Night Manager, AMC: Hétfő (Február 22.) 21:00 

Hétfőn két másik sorozat évadkezdésébe is belapcsolódhatunk, noha ezek nem premierek. A tánciskolák, táncosok kemény és szövevényes világáról szóló ausztrál drámasorozat, a Táncakadémia második évada kezdődik. És a jó öreg, angol vidéki krimi, a Midsomer gyilkosságok hatodik évadába vághatunk bele.

Kedden azok kaphatják el a 13-as raktár első évadát, akik még nem találkoztak a bűvös ereklyéket gyűjtő FBI ügynökökkel. A Lázadók földjének pedig szintén első évada indul az AXN White-on, remek, szenvedélyes kalandsorozatról van szó. 

Nézzük a barbárokat! Mármint szó szerint is, hiszen a hét két nagy dobása a Conan, és a Gladiátor. Ne tévesszen meg az oldszkúl, Schwarzenegger-es Conan-film body builder irányvonala, ez egy nagyon időtálló alkotás. A Gladiátor pedig a Conanhoz képest egy ifjonc. De ez is remek dráma egy „erősemberről”, akinek nem teljesen úgy alakul az élete, ahogy szerette volna, de mégis talpra áll. Mi az hogy talpra áll? Onnantól kezdve lever mindenkit, mint a vállaskarót. 
Conan, a barbár: SUPERTV2: Péntek (Február 26.) 22:00
Gladiátor: VIASAT3: Péntek (Február 26.) 23:20, Szombat (Február 27.) 21:00   

Bűnözőket ígértünk, és habár már néhányról ejtettünk szót, jöjjék hát a zöm. Lesz pár örökbecsű maffiafilm a héten, hála például Scorsesenek és Brian De Palmának. Al Caponét egy zsaru győzi le, mármint Palma filmjében (reméljük nem lőttük le a poént). A főbb szerepekben olyan neveket látunk, mint Kevin CostnerRobert De Niro, vagy Sean Connery, a zenét pedig Ennio Morricone szerezte.
Aki legyőzte Al Caponét:  DUNA TELEVÍZIÓ: Szombat (Február 27.) 21:55 

Máshonnan közelíti meg a dolgot ezúttal Scorsese A tégla című mozija. Itt az izgalmat az adja, hogy a maffia a rendőrök közé épít be egy embert, míg a rendőrök a maffiába. A két tégla pedig egy idő után elkezd egymásra vadászni. Remek bűnügyi mozi DiCaprióval, Matt Damonnal, és az elmebeteg Jack Nicholsonnal, aki ír maffiavezért alakít.
A tégla, RTL KLUB: Szombat (Február 27.) 22:45 

Maradjunk még Scorsesénél, a bandáknál és DiCapriónál.  Ebből már talán ki is lehetett találni, hogy a New York bandái is műsoron lesz a héten. Ez egy hihetetlenül átfogó tabló a 19. század New Yorkjáról, és a bevándorlók körében kialakult bandákról. Kihagyhatatlan mozi.
New York bandái, FILM+: Szombat (Február 27.) 23:0