Daisy Ridley lesz az új Batgirl?

A Warner a Star Wars-filmek ifjú sztárjával szeretné leforgatni a legújabb DC-szuperhősös blockbustert.

A Ruby Rose-féle Batwoman tévésorozat mellé a Warner egy Batgirl mozifilmet is szerezne – nem kisebb sztárral a főszerepben, mint az új Star Wars-trilógia fiatal színésznője, Daisy Ridley! Igaz, még nem dőlt el, hogy tényleg ő lesz-e Barbara Gordon (Gordon rendőrfőnök lánya, aki először Batgirlként, majd a Jokerrel való, majdnem végzetes találkozás után kerekes székbe kerülve Orákulumként segíti Batmant), mert Katherine Langford is komoly esélyes még erre a szerepre. Sőt, korábban olyan pletykák is keringtek, hogy Kristen Stewart lesz az új Batgirl – ami azért elég vicces lenne az Alkonyat-filmek után, főleg ha egykori partnere, Robert Pattinson is felbukkan majd a filmben, mint az új Batman!

Ami viszont szinte biztos: az új Batgirl-film forgatókönyvét az a Christina Hodson írja, aki az Űrdongót is jegyzi, és jelenleg is az ő forgatókönyvéből készül a Warner saját „csajos Bosszúállók-mozifilmje”, a Birds of Prey.

Az egyre felkapottabb brit írónő a korábbi interjúiban elárulta: kifejezetten büszke arra, hogy a korábban olyan tipikusan fiúsnak elkönyvelt zsánerekbe, mint a Transformerek vagy a szuperhősök, sikerült erős női karaktereket behoznia, akiket a közönség is szeret. Hodson szerint izgalmas kihívás, hogy a nézőknek egyszerre mutasson olyat, amit már ismernek, és ami pont olyan, mint az eredeti képregényekben, de emellett legyen valami meglepő dolog is a filmben, olyan, amire korábban még sosem volt példa. (via Geektyrant)