Egészen biztosan Bryan Singer rendezi az új X-Men filmet

Az sosem volt kérdés, hogy a rendező alkalmas-e a feladatra, hiszen ő tette naggyá a mutánsok különleges történetét, azonban nemrég nagyon csúnya botrányba keveredett, és a stúdió bizalma csak most tért vissza.

Amikor 2000-ben kijött az X-Men – A kívülállók, kevesen gondolhatták, hogy ekkora sikere lesz a különleges képességekkel megáldott – vagy megvert? – mutánsok története, de a franchise azóta is töretlenül menetel előre, javarészt Bryan Singer rendezőnek köszönhetően. A nyáron bemutatott X-Men: Az eljövendő múlt napjai után már előkészületben volt a megújult mutánsszéria legújabb része, amikor Singert szexuális zaklatással vádolta meg egy fiatalember, bizonyos Michael Egan. Bár a 20th Century Fox produkciós igazgatója, Emma Watts azt nyilatkozta, hogy továbbra is szeretnék, ha a rendező készítené az aktuális folytatást, érhető volt az óvatosság, hiszen ki akar nekivágni egy ilyen nagy költségvetésű vállalkozásnak, ha az sem biztos, hogy a rendező szabadlábon lesz a forgatás kezdetekor. Egan azonban augusztusban visszavonta keresetét, és tegnap a Fox megerősítette, Singer rendezi majd az X-Men: Apocalypse-ot.

Singer az első két X-Men filmet rendezte, majd a Superman visszatér kedvéért kihagyta a harmadik és negyedik részt, majd Az eljövendő múlt napjai-ra újra visszaült a rendezői székbe. Az utóbbi film nem mellesleg világszerte 745 millió dollárt hozott, így nem csoda, hogy a stúdió megint őt akarja, botrány ide vagy oda – ahogy az is nyilvánvaló, hogy James McAvoy, Michael Fassbender és Jennifer Lawrence is visszatér,s zámos korábban megismert karakter pedig saját fiatalabb énjeként tűnik fel az 1980-as években játszódó Apokalipszisben – ami egyben a film negatív főhősének neve is.