Egy generáció vasárnapjai: Walt Disney bemutatja

Azoknak, akik a kilencvenes években jártak általános iskolába, a vasárnap egészen biztosan két nagyon eltérő dolgot jelentett. Egyrészt pont ugyanazt, mint bárkinek, aki a kilencvenes évek előtt, vagy éppen után járt általános iskolába: a hétfő nyomasztó közeledését és az el nem készült házi feladatok ideges lelkiismeret-furdalását. Másrészt a Walt Disney bemutatja című műsort.

két rajzfilmet és egy családi sorozatot kínáló blokk nem csak azért kerülhet bele a történelemkönyvekbe, mert mert 1993 december 12-én félbeszakították az éppen akkor elkezdődő Kacsameséket, hogy bejelentsék, hogy elhunyt Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök, de azért is, mert egy egész generációnak jelentette a csak a Sat1-ről vagy a Super Channelről ismert nyugatot. Meg persze a kifogást, hogy miért nem fejezi be időre a tvégére feladott matek leckét

A Walt Disney bemutatja 1991 és 1998 között ment a Magyar Televízió egyes csatornáján vasárnap délután öttől, majd később már délután négytől. Két rajzfilm ölelt a blokkban körbe egy olyan családi sorozatot, mint éppen a nagyon fiatal Nicole Kidmannel csábító Ausztrál Expressz, vagy éppen minden gimnazista sorozatok egyik legjobbja, a Suli.

Először a multimilliárdos, aranyban fürdő Dagobert bácsiról és három unokaöccséről szóló Kacsamesék és a Csipet csapat volt a két rajzfilm a Disney-blokkban, később egy rakás más sorozat is feltűnt itt: a Gumimacik, a Balu kapitány kalandjai, vagy éppen a Micimackó sorozatváltozata.

A Story4-n most újra lehet élni ezeket az emlékeket, vagy legalábbis meg lehet mutatni a gyerekeknek, akiknek már fogalmuk sem lehet arról, mégis milyen volt a kilencvenes évek. Csak egy kicsit koran kell kelni hozzá. A csatorna ugyanis minden tköznap fél ttől lead két epizódot a Kacsamesékből, majd fél nyolctól két részt a Balu kapitány kalandjaiból. tvégén fél órával tovább alhatunk, mert csak t óra után kezdődnek a Disney-mesék a csatornán.