Elképesztően látványos videó jött ki az Assassin's Creedhez

Michael Fasbender elmagyarázza az alapsztorit, aztán ugrál egy kicsit a háztetőkön.

Az E3 alapvetően a videojátkos szakma éves nagy dzsemborija, de a San Diego-i Comic Conhoz hasonlóan már itt is gyakran szó esik filmekről - játékadaptációkról legalábbis biztosan. Márpedig a Michael Fassbender és marion Cotillard főszereplésével készülő Assassin's Creed nemcsak az egyik legmenőbb videojátékos franchise az utóbbi 10 évből, de az idei év egyik legjobban várt blockbustere is. Most egy új videó is kijött hozzá:

Az Ubisoft 2007 óta adja ki nagy sikerrel az orgyilkosok és a templomosok évszázadok óta tartó titkos háborúját elmesélő Assassin's Creed videojátékokat. Ezekben a játékosok egy Desmond Miles nevű karakter agyán keresztül újraélhették a férfi orgyilkos felmenőinek emlékeit, és bejárhatták a középkori Jeruzsálemet, a reneszánsz Itáliát, az amerikai függetlenségi háborút, a karibi kalózvilágot, a forradalmi Párizst és a viktoriánus Angliát, hogy ott mindenféle kalandokba keveredjenek.

Az év végén mozikba kerülő filmváltozat viszont nem a játékok remake-je lett, hanem egy új főszereplőt ismerhetünk meg benne: Callum Lynch-et (Michael Fassbender), akinek természetesen Desmondhoz hasonlóan van egy orgyilkos felmenője, aki pont úgy nézett ki, mint ő. Csak ez a régi ős nem Jeruzsálemben és Itáliában harcolt a gonosz Templomosok ellen, hanem a XV. századi Spanyolországban. A film további szereplői: Jeremy Irons, Ariane Labed, valamint Brendan Gleeson és Brian Gleeson (utóbbi kettő a Star Wars 7-ben látott Domhnall Gleeson apja illetve testvére). A rendező Justin Kurzel, aki Fassbenderrel és Collitarddal legutóbb egy nagyon ütős Macbeth-adaptációt hozott össze.