Filmsztárok, akik eleve gazdagnak születtek

Szeretjük azt hinni, hogy minden hollywoodi színész szegényen érkezett az Álomgyár kapujához és évekig volt pincérnő vagy kidobó, mire megkapta Élete Nagy Lehetőségét. Vannak, akik apucitól és anyucitól kapták ezt a lehetőséget.

Gwyneth Paltrow

A vékony, magas, szőke Gwyneth Paltrow maga a megtestesült elegancia, és jól állnak neki az olyan szerepek, ahol olyasvalakit játszik, aki ezüstkanállal a szájában született. Ez nem véletlen, hiszen maga is jólétben, sőt, luxusban nevelkedett. Édesanyja Blythe Danner, aki ugyan a magyar nézők előtt kevésbé ismert, de elképesztően sok filmben szerepelt – például Robert De Niro feleségeként az Apádra ütök szériában. A sok pénzt azonban apuka, Bruce Paltrow hozta, aki ezer éve sikeres TV producer.

Kristen Stewart

Bár az Alkonyat filmek sztárja gyerekszínészként kezdte a pályáját, aligha kellett félretennie a gázsiját ahhoz, hogy saját lábra állhasson. Kristen ugyanis Los Angelesben nőtt fel a TV producer John Stewart és az ismert filmrendező és forgatókönyvíró, Jules Mann-Stewart gyerekeként. A pár minden megadott a kislánynak és két testvérének: a házukat például Alice Csodaországban tematikára terveztették meg és rendezték be – és amikor a gyerekek kinőtték, 1,75 millió dollárért dobták piacra.

Paul Giamatti

Az Oscar-jelölt, kissé pocokszerű karakterszínész sem panaszkodhat a gyerekkorára, az édesapjának köszönhetően. A hangzatos nevű Angelo Bartlett Giamatti évekig a Yale-en tanított, majd majdnem tíz évig az egyetem rektora lett – és ahogy mostanában nálunk, a rektorok ott is igen szép summát keresnek, nem beszélve a társadalmi elismerésről és a kapcsolati tőkéről. A rektorság után az idősebb Giamatti a baseball területén kezdett új karrierbe, és hamarosan a National League elnöke, majd a Major League Baseball egyik vezető tisztségviselője lett, és ott sem keresett rosszul. Sőt.

Lindsay Lohan

Utoljára ugyan 2013-ban láthattuk a vásznon, de tegye fel a kezét, aki tudja miben – segítünk, a Vétkek völgyében és a Horrorra akadva 5-ben -, de Lindsay Lohan évekig meghatározó tényező volt Hollywoodban. Először a filmjeivel – első szerepét már háromévesen megkapta -, aztán a botrányaival, és bár maga is milliókat keresett, sosem kellett szűkölködnie. Hiszen édesapja, Michael Lohan a Wall Street egyik tőzsdecápája volt – az anyuka, Dina pedig táncosnő és színésznő volt. A kis Lindsay és három testvére Long Island legmenőbb részén, Cold Spring Harborban nőttek fel, és gondolom, minden reggel kaviárt ettek, amíg meg nem unták.

Armie Hammer

A fess, férfias Hammer, akit olyan filmekben láthattunk, mint A magányos lovas vagy Az U.N.C.L.E. embere, első filmes feladata az arisztokratikus és kőgazdag Winklevoss ikrek eljátszása volt David Fincher A közösségi hálójában, és ez a kettős szerep nagyon is illett rá. Armie ugyanis Armand Hammer olajmágnás ükunokája – igaz, a családfán található Julius Hammer is, Amerika első kommunista pártjának megalapítója. A családi vagyont nem herdálták el, Hammerék azóta is a régi elit tagjai, Armie pedig luxusban és jólétben nőtt fel, és hozta magával az ebből adódó magabiztosságot és jó fellépést.

Maggie Gyllenhaal és Jake Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal és Jake Gyllenhaal

Jake és Maggie Gyllenhaal jól csengő családi neve apai ágon visszavezethető egy patinás svéd főnemesi családhoz, de Gyllenhaalék az Újvilágban sem csak a nevükből éltek meg. A testvérpár szülei a showbizniszben gazdagodtak meg Stephen Gyllenhaal rendezőként ismert, felesége Naomi Achs pedig forgatókönyvíróként. Igaz, a család megbecsüli és privilégiumnak tartja a jólétet – a két gyereknek annak idején önkénteskednie kellett egy hajléktalanszállón, hogy tudják, miként élnek mások.

Rooney és Kate Mara 

Rooney Mara és Kate Mara

Rooney és Kate Mara Hollywood új üdvöskéi közé tartoznak, de sejtésem szerint sosem kellett pincérkedniük két meghallgatás között, hogy addig is ki tudják fizetni az albérletet. A Mara-család vagyonát az amerikai foci hozta meg, apai nagyapjuk, Tim Mara alapította még 1925-ben a New York Giants csapatát, amelynek jelenlegi tulajdonosa, John Mara a bácsikájuk. Ha ez nem lenne elég, az anyai nagypapa, Art Rooney alapította 1933-ban a Pittsburgh Steelerst. A lányok New York egyik legelőkelőbb részén, Westchesterben nőttek fel, és nyilván minden egyes szerep, ahol nem gazdag lányt kell játszaniuk, komoly kihívás a számukra.

Edward Norton

A háromszoros Oscar-jelölt Edward Norton családjának vagyonát az ingatlanfejlesztés hozta meg. Anyai nagyapja, James Rouse volt Amerika egyik legsikeresebb ingatlanfejlesztője és befektetője, aki még új városokat is tervezett a szokásos irodaépületek és bevásárlóközpontok mellé. Építészkörökben rendkívül ismert volt, egyik legnépszerűbb munkája a Faneuil Hall vásárcsarnok, Boston egyik legnépszerűbb látványossága. Norton büszke a nagyapai örökségre és a rászorulók számára házakat építő Enterprise Community Partners nevű jótékonysági szervezet egyik vezetője.

Michelle Williams

A halk szavú, szintén háromszoros Oscar-jelölt Michelle Williams leginkább arról ismert – azon túl, hogy nagyszerű színésznő -, hogy a tragikusan fiatalon elhunyt Heath Ledger (utolsó) barátnője volt. A szőke lány, aki pályáját sorozatszínészként kezdte – lásd Dawson és a haverok - Larry R. Williams montanai üzletember lánya, aki kétszer is indult a szenátori szék megszerzéséért még a hetvenes években, jelenleg pedig a kedvező adózási törvények miatt a Virgin-szigetek lakója. A milliárdos apuka kislányaként Michelle nyilván nem szűkölködött sosem, de egyedül építette fel a karrierjét, és nem is akármilyet.

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver édesapja nem akárki volt: Sylvester Laflin "Pat" Weaver, Jr. akinek családja már generációk óta Új-Anglia arisztokráciájához tartozott, 1949 és 1956 között az NBC-nél dolgozott, az utolsó három évben a tévétársaság igazgatójaként, majd számos más társaságnál kamatoztatta tudását. A még Susan névre hallgató kislány Manhattanben nőtt fel, csakis elitiskolákba, majd a Stanfordra járt, ahol az egyik elit diákegylet tagja lett, ám szerencsére mindez csak akkor látszik meg rajta, ha ő is ezt akarja.