Ide menekülj, ha elkerülnéd a foci vb-t!

Programajánló azoknak, akiket nem izgat a világbajnokság. Ha semmi kedved képernyő előtt szurkolni, akkor most többféle tökéletesen focimentes erdei és városi programot ajánlunk.

Szentjánosbogárnézés

Június 14-24.

 

 

Az erdőben garantáltan nem fogsz szurkolókkal találkozni, a szentjánosbogarak viszont pont a nyárnak ebben az időszakában kezdenek rajzani éjszakánként. Idén kicsit korábban is kezdték a szokatlanul erősen indító nyár miatt. A Mécsbogár Fesztiválnak köszönhetően Agostyántól Cserépfaluig országszerte több helyszínen vehetünk részt vezetett túrákon, hogy megcsodálhassuk őket és a haladóbbak mesebeli fotókat is készíthessenek.

TRIP hajó

 

Posted by TRIP on Monday, 9 April 2018

 

A meglévő bulihajók mellé idén zárkózik fel a Batthyány tér alatt állomásozó Trip hajó, ahol többek között akusztikus koncertekkel kerülhetünk egészen elvarázsolt hangulatba. Lesz folkmetál és afro-latin buli is.

 

 

Dr Mérő László - Mesterséges intelligenciák

Június 21.

 

Ha mesterséges intelligencia, akkor a legtöbb embernek kapásból a Skynet jut eszébe, ami fellázadt, és nekiállt kiirtani az emberiséget. Manapság egyre többet hallunk a mesterséges intelligenciáról, de a vélemények megoszlanak arról, hogy mennyire kell tartanunk tőle, Elon Musk szerint ez ma az emberiséget fenyegető legnagyobb veszély. Most Mérő László matematikus világítja meg, milyen is ez az elképzelt jövő, ami felé robog az emberiség, és ez milyen hatással lesz ránk.



Múzeumok Éjszakája

Június 23.

 

 

Garantáltan focimentes területek a múzeumok, ahová Szentivánéjen a focimeccsek idejére is behúzódhatunk, sőt, többezer izgalmas programon vehetünk részt országszerte. Az ELTE egyetemi könyvtárában free jazz koncert lesz, a Petőfi Irodalmi Múzeumban Cseh Tamás estet tartanak, amit egy éjszakai merülés követ a gyönyörű Károlyi-kertben, a Kiscelli múzeumban vezetett túrán fedezhetjük fel a bútorraktár kincseit.



Alice in Chains

Július 1.

 

A nyolcaddöntők idején, amikor már mindenki izgatottan latolgatja az esélyeket, a kilencvenes évek egyik meghatározó zenekara lép fel a Budapest Parkban. Az Alice In Chains a Nirvanával, a Pearl Jammel és a Soundgardennel nőtte ki magát világjelenséggé Seattle-ből. A kétezres években volt egy mélypontjuk, de azóta két új albumot adtak ki, és most dolgoznak a hatodikon, ami idén nyáron jelenik meg.



Szabihíd

Július 14-től

 

 

A vébé utolsó napjaiban zárják le idén először a Szabadság-hidat, hogy a gyalogosan érkező nagyközönség elfoglalhassa. Itt biztosan nem lesz focis menü és óriás ledfal, de vihetsz egy üveg bort és egy plédet, és meghívhatod a barátaidat is.



Mondokon

Július 14.

 

" Your time has come! " Oh I love this picture so much! The light flare looks just like Kayle's ultimate skill :) It is...

Posted by Shappi Workshop on Tuesday, 9 September 2014

 

Ha szurkolók helyett animeszereplőnek öltözött lányokat és fiúkat szeretnél látni, és egyébként is rajongsz a japán rajzfilmekért, akkor látogass el a nyári Mondokonra! Az év legnagyobb animés, gamer, sci-fi és fantasy rendezvényén a cosplay versenyek mellett lehet K-popra tombolni, karaokézni, vásárolni és a felvonuló szubkultúrákkal ismerkedni.



Valyo Kikötő

 

Fények Elindult a Valyo Kikötő a Valyo, város és a folyó Egyesület legújabb köztérfejlesztési projektje. Öt napon át...

Posted by Valyo Kikötő on Saturday, 28 April 2018

 

A Szabihíd ötletgazdája a Valyo csapata, akik évről évre újabb Duna-közeli helyszínekbe visznek életet. Idén nyáron a Rákóczi-híd pesti hídfője alatt vertek tanyát, és miután saját készítésű színes szabadtéri bútorokkal otthonossá tették a teret, lehet nálunk jógázni, flamenco táncot nézni és hajnalig house zenére táncolni a Duna partján.