IGAZ: Valóban véget ér a Barátok Közt

1998-ban indult sorozat, a jövő nyáron fejeződik be.

22 év után megszűnik a Barátok közt - írta meg a Blikk. Az újság több forrásból is úgy értesült, hogy az RTL Klub 1998 óta futó és idén az 10 ezredik epizódját közlő szappanoperáját nyáron befejezik. 

A Port.hu- megkereste az RTL Klub-ot, ahol megerősítették, hogy igaz a hír, megszűnik a népszerű szappanopera. A produkció stábja még hónapokig forgat és a jövő nyáron búcsúzik a Barátok közt a képernyőkről.

Kolosi Péter a SorozatWikinek adott exkluzív interjújában erősítette meg, hogy befejezik a sorozatot. 

Egy olyan sorozat, amelynek ilyen hatása volt, ami ennyire erős volt és ilyen mértékben tartottak tőle az ellenfelei, mindig is a magyar tévétörténelem egyik legnagyobb csillaga marad - mondta Kolosi. 

Ugyanakkor ma már a Barátok közt nézettsége nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudják adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tett a csatorna arra, hogy erre a szintre ne jusson el a sorozat, de ez sajnos nem sikerült.

A Barátok közt 1998. október 26-a óta fut az RTL Klub-on. A Nielsen Közönségmérés és az RTL Klub 2013. június 11-i adatai szerint a Barátok közt Magyarország legnézettebb televíziós műsora volt, amelyet az akkori mérés szerint 1 millió 283 ezer néző követett figyelemmel.2015. január 8-án a sorozat kreatív producere, Kalamár Tamás bejelentette, hogy 17 év és több mint 7000 epizód után megválik a sorozattól. Utódja Rozgonyi Ádám lett, aki 1999 és 2006 között rendezőként is dolgozott a sorozatnál. 2014-ben mindössze egy hétre, 2015 óta pedig egyáltalán nem vonult nyári szünetre a sorozat. 2017. június 28-án Rozgonyi Ádám bejelentette, hogy két és fél év után távozik a produkcióból, helyét megbízott kreatív producerként Szerencsés Gabriella vette át. 2019. szeptember 1-től a sorozat producere Ondruss Ilona, vezető írója pedig Várkonyi Zoltán helyett Lányi Balázs.[3]