Ingyenes gyereknapi programok

Rengeteg izgalmas és ingyenes program vár benneteket a hétvégén. Összegyűjtöttünk 10 budapesti és 5 Budapesten kívüli rendezvényt, ahova érdemes ellátogatnotok gyereknapon.

Budapesti programok

Ferencvárosi Gyermeknap
Budapest, Ferencvárosi Művelődési Központ - május 27., 10.00 - 16.00

A Ferencvárosi Művelődési Központ kertjében bábelőadás, interaktív mesefoglalkozás, gyerek táncház, logikai játékok, kalózpróbák és verskoncert, valamint a Rutkai Bori Banda koncertje várja a gyerekeket!

Óriás Játszótér a Béke téren
Budapest, Béke tér - május 27., 14.00 - 18.00

Gyereknap alkalmából kora délutántól családi programok lesznek a Béke téri játszótéren és környékén. Kézműves foglalkozás, ugráló vár, óriás csúszda, trambulin, arcfestő, játszóház várja a legkisebbeket.

Gyermeknap a Kultúrkúriában
Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria - május 27., 15.00 - 19.00

Ezen a délutánon a Makám zenekar gyermekkoncertje, a Vojtina Bábszínház előadása, interaktív mese játszóház, furfangos csudavilág, valamint ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház és hempergő szórakoztatja a gyerekeket a Kultúrkúriában.

Városligeti Gyermeknap
Budapest, Városliget - május 27-28., 10.00 - 19.00

Hagyományos gyereknapi hétvége a Városligetben, május 27-28-án, a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat szervezésében. Fellép Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, Malek Andi és az eSzeMent MeseBand, a MintaPinty Zenekar, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, valamint az Állami Artistaképző Intézet diákjai. A gyerekeket ingyenes fogászati szűrés, arcfestés, interaktív pénzügyi játékok, lovasterápiás bemutató, vetélkedők és nyeremények várják.

Belvárosi Fesztivál - Családi Nap
Budapest, Szabadság tér - május 28., 9.00-18.00

2017. május 26-28. között rendezik meg 11. alkalommal a Belvárosi Fesztivált, melynek utolsó, vasárnapi napján családi napot tartanak. Gyereknapra való tekintettel lesz csilingelő zeneklub és zenei játszóház, állatsimogató, kézműves foglalkozás és ugrálóvár. Fellép a Rutkai Bori Banda és Szalóki Ági.

Családi Fesztivál
Budapest, Andrássy út, Kodály körönd, Oktogon - május 28., 9.00 - 20.00

A Családi Fesztivál ingyenes programjain fantasztikus Süti sütőversennyel, interaktív játékokkal, koncertekkel, hangszersimogatóval és egy izgalmas flash mobbal találkozhattok az Andrássy úton és környékén. Lesz kutyaörökbefogadás, 360 fokos videó vetítés, óriásbábok és elektromosautót is lehet majd vezetni.

Cifra Palota XXL - Gyermeknap
Budapest, Müpa - május 28., 10.00 - 15.00

Zenék és mesék három színpadon! Bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a "vattacukor-élmények" helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni a napot.

Gyermeknap a Hatszín Teátrumban
Budapest, Hatszín Teátrum - május 28., 10.00 - 17.00

Május 28-án 10 órától ingyenes gyereknapi programokkal várnak minden gyerkőcöt és szülőt a Hatszín Teátrumba! Ott lesz Kerekítő manó, lesz baba-mama foglalkozás, bábelőadások, egész napos arcfestés és kézműves foglalkozás. Míg a gyerekek mulatnak, a szülőket egy interaktív beszélgetés várja, ahol a nyári szünidővel kapcsolatosan felmerülő problémákról esik majd szó.

Ki a legerősebb a vidéken? - avagy gyereknap a Fővárosi Nagycirkuszban
Budapest, Fővárosi Nagycirkusz - május 28., 10.00 - 18.00

Gyereknapon erő-térré alakul a Fővárosi Nagycirkuszi előtti terület, mehet majd az erőfitogtatás, amelybe bárki bekapcsolódhat, akinek szíve bátor, s karja erős! A gyerekeket akadálypálya, petrencés-rúdtartó verseny, malomkővetés, útkereső játék, aszfaltrajzverseny, sőt kisvonathúzás várja, emellett vidám hangulatot csempész a napba a buborékfújás, a lufihajtogatás, az arcfestés az aulában és az állatsimogató. A gyerekek találkozhatnak terápiás kutyusokkal is, a szemfényvesztésről pedig Kaszányi Roland és csapata gondoskodik kápráztató bűvészmutatványokkal.

Gyermeknap a Várkert Bazárban
Budapest, Várkert Bazár - május 28., 10.00 - 19.00

Gyermeknap alkalmából ingyenes családi nappal vár mindenkit a Várkert Bazár! Délelőtt a Testőrpalotában Környei Alice játékkertje varázsolja el a legapróbbakat, délután a neoreneszánsz kertben folytatódnak a gyermekprogramok, este pedig világ- és népzenei koncerteket hallgathattok az Öntőház udvarán.

Programok Budapesten kívül


Bálint Ágnes Mesefesztivál

Vecsés, Bálint Ágnes Kulturális Központ - május 27-28., 10.00 - 18.00

Ötödik alkalommal rendezik meg Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivál. A hagyományosan gyermeknapkor tartott családi programra ebben az évben is gyermekszínházakkal, koncertekkel, nem mindennapi játékokkal és interaktív programokkal készülnek a szervezők. Belekóstolhattok a cirkusz világába, részt vehettek földi artistaképzésen, bűvész iskolába tanulhatjátok meg a titkos trükkök fortélyait, játszóházban pedig kipróbálhatjátok a legkülönbözőbb cirkuszi eszközöket és kellékeket.

Hetedhét Játékfesztivál
Székesfehérvár, Városház tér - május 27-28., 10.00 - 19.00

Székesfehérváron hagyomány, hogy a gyermeknapi hétvégén évről évre mesebirodalommá változik a belváros. Kalandos kihívásokban, rengeteg játékban, vidám előadásokban és sok-sok nevetésben lehet része azoknak a családoknak, akik a hétpróbán is részt vesznek. Az óriási játszótéren idén a klasszikus fiú- és lányjátékok elevenednek meg.

Lurkócia Gyereknap
Szentendre, Duna-korzó - május 27-28., 10.00 - 20.00

Szentendre két napra Lurkócia Gyermekállammá alakul át - amit akárcsak egy igazi országot - minisztériumok irányítják. A gyerekek nyolc állomáson tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket: Sport és Ügyességügyi-, Állatbarátügyi-, Egészségügyi-, Kreatívügyi-, Meseügyi-, Játszóparkügyi-, Stratégiai Játékminisztérium és Lazulásügyi Minisztérium.

Budaörsi Gyereknap
Budaörs, Jókai Mór Művelődési Központ - május 28., 10.00 - 14.00


10 órától a CzutorBorsók zenekar zenél, lesz Batyu Színház és eljön Misi bohóc is. A színpadi programokon kívül arcfestés, kézműves foglalkozás, állatsimogató, ugrálóvár és bolhapiac várja a gyerekeket.

Gödöllői Gyereknap
Gödöllő, Művészetek Háza - május 28., 10.00 - 18.00

Egész nap izgalmas programok szórakoztatják majd a gyermekeket május 28-án a Világfánál. Lesz gyermeknapi futás, válogatott mesék a Mesedombon, kézműves foglalkozás, tudományos foglalkoztató és ládatorony építés. Koncertet ad Bíró Eszter, Gubás Gabi, a Lévai Tímea - Poppre Ádám Duo, valamint a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar.

A többi gyereknapi ajánlónkat itt találjátok>>>