Itt a Karib-tenger kalózai 5 vadonatúj trailere, de Jack Sparrow nélkül

Javier Bardem vízihulla matrózokat vezető szellemkapitány lett, de visszatér Will és Barbossa is.

Sokat szidtam itt a Porton Johnny Deppet, amiért a 2003-as A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka óta minden filmjében Jack Sparrow-t alakítja, még akkor is ha az aktuális festett arcú idióta nem is kalózos környezetben csetlik-botlik. A Karib-tenger 5-öt viszont nagyon várom, mert A kincses sziget elolvasása óta imádom a kalózkalandokat. A sorrendben ötödik Karib-tengerhez most kiadott trailerben ugyan egyetlen másodpercig sem szerepel Johnny Depp, de cserébe a vízihulla kalózkapitánynak kisminkelt Javier Bardem nagyon menő:

A filmben Jack Sparrow mellett visszatér a kovácsinasból a Bolygó hollandi elátkozott kapitányává előlépett, csak tízévente szárazföldre lépő Will (Orlando Bloom), az egykor nagy ellenség, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush) és a jó öreg Gibbs (Kevin McNally). Keirea Knightley helyett ezúttal Kaya Scodelario lesz a kalózok közé keveredő, temperamentumos lány, a copfos, szőke srácot pedig, akivel gyaníthatóan szerelembe esik (és aki feltűnően hasonlít a Monkey Island-játékok főhősére, Guybrush Threepwoodra), Brenton Thwaites alakítja majd.

A Dead Men Tell No Tales alcímet viselő ötödik rész, amiben Jack és a barátai Poszeidón szigonyát próbálják megtalálni, 2017. május 25-én kerül mozikba.