James Franco vett egy könyvet

Az elmúlt évben rendkívül aktív, szinte túlpörgő színész, aki újabban rendezőként és költőként is dolgozik, megvásárolta Chuck Palahniuk legújabb regényét, megfilmesítés céljából.

Ha valaki nem tudná, Chuck Palahniuk a Harcosok klubja című regény szerzője, amelyet aztán David Fincher filmesített meg bizonyos Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével, és azóta az író igazi sztárnak számít. Bár később csak egy további könyve, a Fulladás vászonra adaptálásához járult hozzá 2008-ban, most beleegyezett, hogy James Franco megvásárolja 2017-es Rant című regényének filmes jogait. A könyvből a forgatókönyvet a rendkívül fiatal Pamela Romanowsky írja, aki a rendezést is elvállalta, és akinek a The Colour of Time című munkájában maga Franco is szerepelt Mila Kunis és Jessica Chastain társaságában, ami azért nem rossz párosítás.

Teljes címén Rant: The Oral Biography of Buster Casey valamikor a közeljövőben, egy túlnépesedett társadalomban játszódik, hőse a sebhelyekkel díszített legendás lázadó, Buster Casey, a hétvégi ütközési versenyek hőse, aki egy állati harapás nyomán egy újfajta betegség terjesztőjévé válik. Kritikusok szerint a több idősíkot átívelő, laza szerkezetű regény szinte megfilmesíthetetlen, de Franco szereti a hasonló kihívásokat, hiszen nemrég két hasonlóan nehéz William Faulkner regényt, A hang és a tébolyt  és a Míg fekszem kiterítvét is vászonra vitte, akárcsak Cormac McCarthy Child of God című munkáját – mindegyikkel jelentős kritikai sikert aratva..