Keddi programok a négy fal közé

Igen, ma is maradj otthon, de az nem jelenti azt, hogy unatkoznod kéne. Íme a keddi online programlehetőségek.

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

március 31. 8h

Ma home office tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

 

Boridalok: Zenés versikék Ovisoknak / 1.rész

március 31. 10.30h

Bori a "Süss fel kicsi nap" című zenés verses könyvéből ad ízelítőt a gyerekeknek. Lesz muzsika, játék, lapozgatás. LINK az eseményhez.

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

március 31. 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne!

 

Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. A kísérletekat amúgy mindenki elvégezheti otthon is, és anyának sem kell aggódnia, hogy fekete füst önti el a nappalit, hiszen teljesen ártalmatlan tudományos projektekről van szó, amik nemcsak játszva tanítanak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

FŐZŐCSKE: az Etyeki Piknik szakácsai segítenek! #MaradjOtthonFesztivál

március 31. 12h

FŐZŐCSKE: az Etyeki Piknik szakácsai segítenek

 

Ember Márk #karanténkult

március 31. 14h

Ember Márk Darren Shan Rémségek cirkusza című könyvét fogja felolvasni nektek, minden nap, 14:00-tól. Az ifjúsági horrorregény 2000-ben jelent meg, és nem csak az olvasóközönség, de a kritikusok elismerését is elnyerte. Ha kedvelitek a vámpírsztorikat, szeretni fogjátok, kora délutáni chillezéshez tökéletes lesz! A livestreamet Márk saját instáján, facebookján, és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján is nézhetitek majd!

 

Búgócsiga Muzsika online

március 31. 17h

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, és nem mellesleg az Aranykapu Gyermekzenekar alapító tagja, minden nap 17 órától várja a kisgyermekes családokat Facebook-oldalán.  A játszani, énekelni, mondókázni vágyó gyerekek élőben követhetik Kerekítő manó történeteit, hallgathatnak népdalokat, nézhetnek diafilmet, de lesz mozgás és zongorajáték is. Az élő adásokat itt tudjátok követni.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

március 31. 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link az eseményhez.

 

Bánkitó Online | Nyugalom

március 31. 18h

Az AdniJóga csapata elhozza Nektek a nyugalmat az önkéntes karanténba is. Most még nagyobb szükség van a stresszoldás, a befelé figyelés, és a mozgás jótékony hatásaira. A jóga, a meditáció és a relaxáció erejével szeretnének ebben segíteni nektek. Csatlakozz heti kétszer, kedd este és csütörtök reggel és próbáld ki otthon a gerincjógát, a dinamikus flowt, a meditációt, a hangtálas relaxációt, és a gyerekjógát is, felnőtt szemmel! Az esemény FB-oldala.

 

Örkény István Színház, Thália Színház: nőNYUGAT - online közvetítés

március 31. 19h

A Nyugat indulásának éveiben, az irodalom megújulásával párhuzamosan, a magyar társadalomban megindult egy csendes forradalom. Polgári nők serege vágyott vagy kényszerült arra, hogy otthagyva a "privát mamuskaéletet", egzisztenciát, sikert és megbecsülést vívjon ki magának - saját jogon. Ennek az átmeneti kornak emblematikus figurái a folyóirat körül íróként, múzsaként, feleségként, barátként szereplő nők, akiknek sorsa és munkássága ma már elhomályosult része kulturális emlékezetünknek. A nőNYUGAT róluk szól. Közvetítés itt.

 

Első Magyar Karantén-színház: Jelenetek egy háztartásból II.

március 31. 19h

Élő közvetítés a TRIP-en: Az Első Magyar Karantén-színház előadása. Jelenetek egy háztartásból. Színházi jelenetek 5 részben. Az esemény keretein belül egymás után "vetítjük le" a megjelent 20 perces részeket, kapcsolódj be! Közvetítés itt!

 

Karanténestek 16. - Budapesti Fesztiválzenekar

március 31. 19.45h

Km.: Kostyál Péter, Gulyás Emese, Lesták Bedő Eszter, Sipos Gábor (hegedű)
Fazekas György, Rajncsák István (brácsa), Mahdy, Kousay (cselló), Fejérvári Zsolt (nagybőgő), Nagy Bernadett (fuvola), Nagy László Adrián (zongora) Arcangelo Corelli: concerto grosso, op. 6, No. 8 (Martos Attila átirata); Mike Mower: Sonata Latino; Pjotr Iljics Csajkovszkij: D-dúr vonósnégyes, op. 11 Link az eseményhez.

 

Timo Brandt

március 31. 20.30h

QuaranTIME Home Sessions sorozatban minden este más stílus és műfaj képviselője mutatkozik be és szórakoztat minket a bezártság estéin.

 

Spirit Színház: Száz év magány - online közvetítés

március 31. 23h

A képzeletbeli Macondo faluban élő Buendía család száz évének lenyűgöző fordulatokban gazdag, egy eddig sosem látott világot elénk varázsló története a valóság és az álom között, a mesék dimenziójában lebeg és mégis, a Száz év magány egész Latin-Amerika nemcsak leghíresebb de legreprezentatívabb regényévé is vált. A vágy, a szenvedély varázslatos, leigázó és fölszabadító erejéről ritkán olvashatunk oly gyönyörű sorokat, mint a Száz év magány lapjain. Az örökké visszatérő gyötrelmet és beteljesülést hozó szerelmeben García Marquez a magány és reménytelenség ellenszerét találja meg, a ez teszi a tragikus történetet legmélyebb mondanivalójában optimistává. Közvetítés itt.