Készül Matthew McConaughey egzisztencialista drámája

Nehéz követni Matthew McConaughey megújult karrierjét, mert a színész szélsebesen ugrik bele jobbnál jobb filmekbe és sorozatokba, például Gus Van Sant új drámájába.

Pár éve még el se hittük volna, hogy a könnyed szerepeiről, kidolgozott hasáról és széles vigyoráról ismert texasi színész többre viszi egy újabb romantikus vígjátékba oltott akciófilmnél, de az élet és Matthew McConaughey ránk cáfolt. McConaughey sorban játszik el összetett figurákat remek filmekben – köztük a Mielőtt meghaltamban, amiért  Oscart és Golden Globe díjat is kapott -, és alakítását A törvény nevében című sorozatban gyakorlatilag agyondicsérték. Ezek után nem csoda, hogy a színész újabb kihívásokra és babérokra vágyik, és most Gus Van Sant egzisztencialista drámájában, a Sea of Treesben vállalt főszerepet ken Watanabe és Naomi Watts oldalán.

A film története a Fidzsi hegyen található Öngyilkosok erdejébe visz minket, ahol egy nyugati férfi (McConaughey) készül kioltani életét, ám egy másik öngyilkosjelölt, egy elbizonytalanodott helyi lakos (Watanabe) megzavarja ebben, és ők ketten egy különös útra indulnak, legalábbis a hivatalos szinopszis szerint. A forgatás már megkezdődött Massachusettsben, és hamarosan folytatódik Japánban. Naomi Watts szerepéről ugyan még semmit sem tudni, de nyilván McConaughey otthon maradt vagy netán korábban elveszített feleségét alakítja majd. A film premierjének még nincs kitűzött dátuma, de nyilván valamelyik nagy nemzetközi fesztiválon láthatja majd először a nagyérdemű.