Koncertek áprilisban

Budapesti Tavaszi Fesztivál, Szimpla Lemming Program, A38 hajó születésnap és megannyi érdekes, izgalmas hangverseny áprilisban is!

Induljon az április és a Budapesti Tavaszi Fesztivál a dél-afrikai Pumeza Matshikiza áriaestjével, ahol repertoárjából Dvorák, Mozart és Gershwin dalok is elhangzanak.

Április 8-án a szombat esténket garantáltan a Dürer-kertben kell töltenünk, mert az idei szezonját itt nyitja meg Akkezdet Phiai a Slow Village kíséretében, és a libanoni The Wanton Bishops pedig megmutatja, hogy milyen amikor a pszichedelia és a blues találkozik a Közel-Kelet extázisával.

 Az A38 Hajón ebben a hónapban is nehéz lesz választani a sok zene közül, így hatodikára rögtön a Dog Eat Dog koncertet ajánljuk. A hajó az idei születésnapját a szamuráj gitáros, Miyavi koncertjével ünnepli, és harmincadikán a nyári szezont Palotai nyitja meg az Orrteraszon.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tér vissza - két évvel ezelőtti bemutatkozását követően - a libanoni születésű Yasmine Hamdan és mutatja be új lemezének dalait.

A Kiscelli Múzeum Templomtérben ,Dubóczky Gergely vezényletével, ismét előadja a Budapest Sound Collective Haydn A megváltó hét szava a keresztfán című művét, Esterházy Péter szövegével.  A mű inspirációjára született Nádler István hét festményből álló sorozata, melyeket - a zene, szöveg és kép egységét megteremtve - a hangverseny alatt láthatnak a nézők.

 

A Kobuci Kert 2017-es szezonnyitó buliján - régi szokás szerint - a Besh O Drom húzza a talpalávalót.

Ne feledkezzünk meg a Szimpla Kert Lemming programjáról sem, ahol idén - ötödik éve - a legkülönfélébb zenekarok lépnek fel, és a végén különféle díjakat nyernek, pl.: fellépés a Művészetek Völgyében, a Babelsoundon, demó felvétel a Szimpla Stúdiójában.