Lesz végre jó Nicolas Cage filmünk? - A The Trust előzetes

Réges-régen nagyon szerettük Nicolas Cage-et, a Coppola család fekete bárányát, de mikor csinált utoljára jó filmet a túlpörgött Nicolas? Most romlott zsaruként tér vissza Elijah Wood oldalán.

Ezt a párosítást nehéz lett volna korábban elképzelni: Nicolas Cage és Elijah Wood aktakukac zsaruként, akik egy rejtélyes iratra bukkanva átállnak a sötét oldalra, és kasszafúrásra adják a fejüket? Bizony, ilyen is van az eddig csak menő videóklipeket készítő, most első nagyjátékfilmjükkel próbálkozó testvérpár, Alex és Ben Brewer alacsony költségvetésű, és éppen ezért remélhetőleg nagyon bevállalós munkájában, a The Trustban. A címet tetszés szerint fordíthatjuk A bizalomnak vagy A trösztnek, amíg további részletek ki nem derülnek a történetről - a magyar cím pedig biztosan kacifántosabb lesz -, amiről  egyelőre csak annyit tudni, hogy hőseink Las Vegasban készülnek egy nagy húzásra, miután a bizonyítékraktárban dolgozó idősebb kollégának (Cage) feltűnik, hogy valakiért szokatlanul magas óvadékot tettek le egy síma drogügyben, ezért ő és fiatal kollégája utánanéznek a dolognak. Kiderül, hogy a kérdéses drogdíler egy rejtett széfben tartja bevételét egy átlagosnak tűnő kisboltban, úgy döntenek, náluk jobb helye lenne a pénznek.

Nézd meg a The Trust első előzetesét ITT!

A márciusban a texasi SXSW Filmfesztiválon bemutatásra kerülő film reményeink szerint Nicolas Cage visszatérése lehet a jó filmek és szórakoztató szerepek világába, mert hősünk ugyan rengeteget melózik, de lassan a ZS kategória sem áll távol tőle - és ez Woodról is elmondható, bár ő kevésbé hajtós. Az előzetes alapján a The Trust egyszerre lesz szórakoztató és izgalmas, valamint a műfajból adódóan a film nyilván rengeteg csavart és átverést tartalmaz majd, és ezekre történik is néhány utalás. Elijah Wood mintha egy évet sem öregedett volna A Gyűrűk ura óta, Cage viszont végre vállalja a korát, és kicsit pocakosan, prosztó bajusszal és folyamatosan felhúzott szemöldökkel szerepel itt, s láthatóan jól érzi magát a bőrében. Igaz, volt ő már romlott zsaru korábban is, a Mocskos zsaru - New Orleans utcáinban, de az a film más kategóriának számít, és Cage ott rendesen túltolta a biciklit, ahogy ezt mostanában mondani szokás.

A hivatalos szinopszis:

Drámai vígjáték két jelentéktelen zsaruról, David Watersről (Elijah Wood) és Jim Stone-ről (Nicolas Cage), akik a bizonyítékraktárban dolgoznak a Las Vegas-i rendőrkapitányságon. Amikor Stone egy szokatlanul magas összegű óvadékról szóló nyugtára bukkan egy átlagos drogügylet bizonyítékai között, a két barát ravasz tervet eszel ki, hogy a pénz nyomára bukkanjanak..

Egyébként brit tudósok megállapították, hogy az utolsó jó Nicolas Cage film nagyjából a Ha/ver volt, bár ott nem számított főszereplőnek, a Joe című dráma pedig határeset volt, no de majd most! A The Trust Amerikában 2016 április 14-én kerül bemutatásra mind a mozikban, mind VOD formátumban, a hazai forgalmazásról még nincs hír.