Magyarul beszélnek az új Star Wars-film lázadói

Igen zsivány előzetes jött ki az idei év legjobban várt filmjéhez, a Zsivány Egyeshez.

Végre elkészült a szinkronos előzetes is az idén decemberben mozikba kerülő Zsivány Egyes - Egy Star Wars történethez. Íme:

Sőt, már van egy pöpec magyar plakát is! Mondjuk én még mindig jókat röhögök a strandoló rohamosztagosokon - de ez valószínűleg amolyan vietnami háborús utalás akar lenni a pálmafás fövenyen való lövöldözéssel.

rogue_one_payoff_poster_hungary.jpg

A Zsivány Egyesnek ugye elég egyértelmű a sztorija, és annyi trailer meg egyéb kedvcsináló jött már ki hozzá az elmúlt hónapokban, hogy szinte mindent tudunk a Halálcsillag terveinek elrablásáról. De persze még így is ez az év legjobban várt blockbustere, ami lényegében az  1977-es Csillagok háborúja előzményfilmje lesz, és azt mutatja be, hogyan szerzi meg egy vakmerő lázadó kommandó a Halálcsillag terveit, hogy aztán a nyomukban lihegő Darth Vaderrel mit sem törődve eljuttassák azt Leia hercegnőhöz, a Tantive IV űrhajóra.

A Halálcsillag terveit tehát a Disney-féle kánon szerint nem Kyle Katarn szerezte meg (vagyis mi, játékosként a Dark Forcesban), hanem egy bátor lázadó lány, Jyn Ersónak (Felicity Jones), akinek az apja (Mads Mikkelsen) tervezte a Halálcsillag szuperlézerét.

 

Fontos szerepet kap még a rázós küldetésben Cassian Andor kapitány (Diego Luna), egy Erő-érzékeny, de fénykard nélküli, vak szerzetes (Donnie Yen), egy Baze Malbus nevű, nagydarab harcművész (Jiang Wen), egy átprogramozott birodalmi harci droid (Alan Tudyk) és egy Bodhi Rook nevű lázadó pilóta, akit az Aznap éjjel című HBO sorozatból ismert Riz Ahmed alakít.

A gonosz birodalmiak közül eddig Darth Vader sisakja villant meg, valamint megismertük Krennic igazgatót (Ben Mendelsohn), aki valószínűleg meg fog halni a filmben a bátor lázadókkal együtt, hiszen a '77-es Star Warsban semmiféle utalás nem volt rájuk. Ott ugyanis már Tarkin kormányzó volt a Halálcsillag parancsnoka, élet és halál ura.