Mai Manó 100 - Mai Manó Ház túra

Pontosan 100 éve, 1917. július 24-én halt meg Mai Manó császári és királyi udvari fényképész, a Mai Manó Ház névadója. A 100 éves évfordulóról a ház július 24-én, 18 órai kezdettel Mai Manó Ház túrával emlékezik meg.

Indulj felfedezőútra, ismerd meg a 123 éves Mai Manó Ház történetét, éld át egy századfordulós fotográfiai stúdió varázsát! A szemfüles látogatók a túra során Mai Manós ajándékokkal gazdagodhatnak. Az eseményen való részvétel ingyenes.

 

Elliott Erwitt születésnapi dupla-tárlatvezetés

2017. július 26-án, szerdán 17.30-tól Elliott Erwitt 89. születésnapja alkalmából dupla-tárlatvezetést szervez a két fotós intézmény az Elliott Erwitt Magyarországon tárlaton a Mai Manó Házban és az Elliott Erwitt Retrospektív tárlaton a Capa Központban. A vezetést a kiállítások kurátorai, Csizek Gabriella és Barkóczi Flóra tartja. A dupla tárlatvezetés a Mai Manó Házban kezdődik, a kedvezményes 1500 forintos belépőjegyet a pénztárban lehet megvásárolni a vezetés előtt. A programon való részvétel – a limitált férőhely miatt – előzetes regisztrációhoz kötött.