Megpróbáljuk feldobni a hétfőtöket pár jó online programmal

Még akkor is megterhelő a hétfő, ha home office-ban dolgozunk, de ne csüggedjünk, lesz pár jó program az interneten, amivel kikapcsolódhatunk.

Zenebölcsi online

március 30. 10h

Online foglalkozások a Mesélő Jelekkel. Hétfőnként Zenebölcsi, csütörtökönként mozgásfejlesztő Totyogó torna várja a gyerekeket.

Csopa Ovi- és Sulikaland

március 30. 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. A kísérletekat amúgy mindenki elvégezheti otthon is, és anyának sem kell aggódnia, hogy fekete füst önti el a nappalit, hiszen teljesen ártalmatlan tudományos projektekről van szó, amik nemcsak játszva tanítanak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Sárkány-művek online

március 30. 12h; 16h

Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

 

#otthonolvasok - Závada Pál

március 30. 16h

Závada Pállal élőben beszélget Nyáry Krisztián. Link az eseményhez.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

naponta, 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link a koncerthez.

 

Bánkitó Online | Élj otthonosan! Tánckurzus Grecsó Zoltánnal - Karanténfesztivál

március 30. 17.30h

Szabad egy táncra? Erik Franklin 1996-ban kiadott könyvének az előszavában írja, hogy a testtartás dinamikus fejlesztésének rengeteg előnye van. A jobb tartás növeli a test hatékonyságát, csökkenti a kötöttséget mind mentális, mind fizikai szinten, mivel a fizikai feszültség és kimerültség automatikusan negatív hatással van a hangulatra és az élethez való általános hozzáállásra.
Ha fizikailag felkészültek vagytok, sokszor legyőzhetetlennek tűnő nehézségeken is könnyűszerrel felül tudtok kerekedni. Az energiával telt test önbizalmat áraszt, a megnövekedett koordinációs és megfigyelési képesség segít a táncban is hatékonyabban fejlődni. Grecsó Zoltánnak ezek alapján csak egy kérdése maradt mindannyiótokhoz: Miért próbálják az emberek évezredek óta ennyire görcsösen elnyomni a gondolatot is, hogy egy testben élnek? Albérlőknek hiszik magukat, és a lelket magasztalják, már ha képesek bármit is magasztalni. A kurzus központi témája a testtudat. A tudat, hogy van, a tudat, hogy engedelmessé tehető. Az esemény linkje.

 

LiveStream – Összezárva: a karantén hatása ránk és párkapcsolatunkra

március 30. 18.30h

Élvezd otthonod kényelméből a Be Smart Klub előadásait! Miért maradnál le az izgalmas pszichológiai előadásokról, ha most weben keresztül nézheted élőben, és további 7 napon keresztül vissza is nézheted - akár családtagjaiddal, barátaiddal. Bárhol. Bármilyen eszközről. Webes élő közvetítés (a közvetítés linkjét a jegyvásárláskor kapott e-mailben találod az egyedi jelszavaddal)

 

Forró Jóga '90

március 30. 18.30h

Ma home office tesióra a Forró Jóga stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! 

 

Első Magyar Karantén-színház: A Bánk bán per

március 30. 19h

Élő közvetítés a TRIP-en: Az Első Magyar Karantén-színház előadása.Az előadás a M.I.T. csapat új bemutatója, mely egy bírósági tárgyalásra idézi meg a darab szereplőit, ahol megismerkedhetnek a szereplők indítékaival, igazságával. Közvetítés itt!

 

Rico X Miss Mood #maradjotthonchallenge

március 30. 19h

Folytatódik a #maradjotthonchallenge - ma Rico és Miss Mood kapta a stafétabotot. A #maradjotthonchallenge egy kihívássorozat indul útjára. A házigazda a film végén kihívja egy ugyancsak népszerű barátját, aki másnap este 7-kor szintén a saját otthonából jelentkezik majd élőben.

 

Ohnody 30th Birthday Seance Insta Live

március 30. 19h

"OHNODY SZÜLINAPI SZEÁNSZ
Március 30-án belépek a 30-asok büszke táborába. Szeretettel meghívlak az ugyanezen a napon 19:00 órakor kezdődő Insta live-omra, hogy együtt ünnepeljünk! Kétnyelvű lesz a műsor, angolul és magyarul is fogok beszélni hozzátok! 25 perces blokkokat állítok össze, amikben lesz beszélgetés, zene, impro stb.???? Buli kellékek: Egy pohár/ vagy több a kedvenc italodból. Dress code: valami, amiben kényelmesen érzed magad; Instagram: @ohnody" https://www.instagram.com/ohnody/

 

Karanténestek 15. - Budapesti Fesztiválzenekar

március 30. 19.45h

Km.: Bíró Ágnes, Sipos Gábor, Astralos Bence, Gál-Tamási Mária  (hegedű), SzabóPÉter (cselló), Mali Emese, Báll Dávid (zongora) Dmitrij Sosztakovics: Öt darab két hegedűre és zongorára
Fritz Kreisler: Syncopatiun, Polichinelle, Liebeslied
Pjotr Iljis Csajkovszkij: Évszakok (Március: A csalogány dala, Április: Hóvirág, Május: Fehér éjszakák, Június: Barcarolle)
Wolf Péter: Utazás (Andalucia - Liverpool - Bihar - Jeruzsálem) Az esemény linkje.

 

Giorgio (Carson Coma) trubadúr dallamok

március 30. 20h

Hétfőn Giorgio, a zenekar talján trubadúrja a szerdai lájv sztrímhez hasonlóan ismét olasz szavakkal megfűszerezett dallamokkal kápráztat el minden érdeklődőt. Ezúttal gyönyörű környezetben, a másik öt huligán nélkül.

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

március 30. 20.15h

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek - Julia Fischer (hegedű), Hanna-Elisabeth Müller (szoprán), Christian Gerhaher (bariton), Gerold Huber (zongorista), Jonas Kaufmann (tenor), Michael Nagy (bariton), Tareq Nazmi (basszus) - produkcióit láthatjuk. Link az eseményhez.

 

Dubioza Kolektiv Quarantine Show

március 30. 20.30h

március 30. 20.30h