Megtámadták és kirabolták Alfonso Cuarón stábját Mexikóban

Balhés melósok akadályozták a felvételt Mexikóvárosban. Két nőt megütöttek, telefonok és pénztárcák tűntek el.

Szakszervezeti melósok egy csoportja keveredett összetűzésbe Alfonso Cuarón Mexikóvárosban forgató stábjával, több ember is megsérült, telefonok, ékszerek tűntek el - írja a Variety. A Hollywoodban befutott, Oscar-díjas mexikói rendező (aki egyébként pont Mexikóvárosban született, de 15 éve nem forgatott ott filmet) ugyan nem volt jelen az incidenskor, de a kollégái arról számoltak be, hogy egy városi forgatás közepén hirtelen munkásruhás férfiak jelentek meg, akik balhézni kezdtek és ellehetetlenítették a munkát.

GettyImages-486210748
Fotó: Tristan Fewings / Getty Images Hungary

A hivatalos közlemény szerint a stáb a mexikóvárosi José Maria Iglesias úton, a Mexikóvárosi Filmfelügyelet hivatalos engedélyével forgatott.  Ekkor jelentek meg a munkások, felszedték a terelőbójákat, megakadályozva ezzel a stábot abban, hogy egy lezárt utcát elinduljon a forgatás. A Cuahutémoc negyed munkásainak azonban ez nem tetszett, ezért egy csoportjuk fenyegetőzve összeszedte a bójákat, majd összetűzésbe keveredett a stábbal: két nőt megütöttek, öt stábtagot kórházba kellett vinni.

Cuarón csapata arról is beszámolt, hogy nemcsak megverték, ki is rabolták őket: az eset után mobiltelefonok, pénztárcák és ékszerek tűntek el. A Cuahutémoc negyed vezetősége ugyan segítőkész volt, a helyi rendőrség inkább el akarta sunnyogni az esetet.