Megvan a 2019-es Örvényeshegy Piknik programja

A jazz és soul egyik legkedveltebb előadója, Mario Biondi nyitja meg a fesztivál szezont május 24-én Zalacsányban.

Az Örvényeshegy Piknik lenyűgöző, erdőszéli színpadai idén is összművészeti hétvégére hívják a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongóit. Május 24. és 26. között koncertekkel, előadásokkal és sok-sok gyerekprogrammal készülnek a szervezők. A soul koronázatlan olasz királya, Mario Biondi péntek este lép fel, őt követi majd Lovasi András, a Bagossy Brothers Company, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Beck Zoli és Háy János, a Kaláka, Varró Dániel, A kutya Vacsorája, Pindroch Csaba, Malek Andi és az Eszement Meseband.

“A tavalyi év óriási sikere után izgatottan várjuk a 2019-es Pikniket. Zalacsány-Örvényeshegy egy nem mindennapi hely, ahol sajátos megvilágítást és egyedi színt kap minden előadás. Különleges három napot tervezünk, még több koncert és irodalmi program várható, a Piknik harmadik napján, azaz május utolsó vasárnapján pedig természetesen a gyerekeké a főszerep.” - mondta Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány elnöke, az Örvényeshegy Piknik szervezője.

Mario Biondi
A szicíliai születésű művész jellegzetes, mély és érzéki hangjával lopta be magát a jazz és soul rajongók szívébe. A sármos óriásként is nevezett olasz énekes This Is What You Are című dalával került fel a slágerlistákra, sikere azóta töretlen, többszörös platinalemezes előadó, rajongótábora egyre nő. Május 24-én 20:00-tól a zalai dombok között varázsolja majd el a hazai közönséget.

Gyereknap az Örvényeshegy Pikniken
Gyereknap alkalmából játszóház, kézműves foglalkozások, népi játékok és körhinta várja az Örvényeshegy Piknikre látogató gyerekeket. Varró Dániel és Molnár György játékos előadásain szórakozhatnak, fellép Malek Andi és az Eszement Meseband, gyereknapi koncertet ad a Kaláka.

Színház, Irodalom, Koncertek
Az idei Örvényeshegy Piknik fellépői: Mario Biondi, Lovasi András, Bagossy Brothers Company, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Pion István, Boggie, Áron András “Apey”, a Dynamite Dudes, Rutkai Bori Banda, Huzella Péter, Bíró Eszter, Nyáry Krisztián és Király Erika, Papaver Cousins, Beck Zoli és Háy János, Gruntig Pigs, Varró Dániel és Molnár György, Malek Andi és az Eszement Meseband, Kaláka, Szilárd Piano Projekt, Pindroch Csaba, A Kutya Vacsorája.

Örvényeshegy Piknik
Zalacsány-Örvényeshegy egy gyönyörű, eldugott szeglete az országnak, ahol a hazai kulturális élet legjobbjaival találkozhatnak a piknikezők. Az irodalmi programokat madárcsicsergés színesíti, a színházi előadások varázslatos háttere az erdő, a gyerekprogramokat a friss levegő fűszerezi és a természet szépségével összhangban szólnak a koncertek. 

Dámszarvasok és patak parti tanösvény
A rendezvény fő helyszínéül szolgáló Pálos Resort idén bővülő területén a tulajdonosok, Badacsonyi Tamás és Nikoletta rég tervezett fejlesztése valósul meg 2019-ben. Az Örvényes-patak völgye, a Pálosok korábbi birtoka több száz év után újra benépesül: április elején megérkeznek az első dámszarvasok az itt kialakított vadfarmra, egy erdei, patak parti tanösvénnyel, melyet már a fesztivál vendégei is bejárhatnak majd.

Jegyek elővételben korlátozott számban kaphatók!

Mario Biondi: https://www.youtube.com/mariobiondiofficial