Milyen gyerekfilmet nézzünk a hosszú hétvégén?

Levetítik a Jégvarázst, a Nicsak ki beszél! mindhárom részét, a Szörny Rt.-t, a Kőszívű ember fiait, az Óz, a hatalmas, valamint Erdélyi Dániel szeretnivalóan retró filmjét, az Előrét!

2017. október 21., szombat

Segíts, mumus!
Mozi+ - október 21., 7.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Albertnek, a hétéves kisfiúnak egy tragédia miatt nevelőanyához kell költöznie, csakhogy Harriett elfoglalt üzletasszony, és nem nagyon hajlandó pótmamáskodni. Hová is menekülhetne a kissrác a sivár, unalmas és felnőttes külvilág elől? Csak is önmagába. A fantáziájában minden egészen másképpen van. Ott lakik a kedves Mumus, aki akkora, mint egy óriás, kedves, mint egy mackó, jókedve kiapadhatatlan és minden percet csodás, nevetéssel teli ünneppé tud változtatni.

Trollok
HBO - október 21., 8.20
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el, és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott - és amitől biztosan az égnek áll a haja. 

Beethoven, a mesés kincs nyomában
Viasat3 - október 21., 10.50
6 éven felülieknek ajánlott!

A nagy szívű Beethoven a Hollywood-i filmes kitérő után épp hazafelé tart állatgondozójával, Eddie-vel, mikor egy tengerparti kis faluban rekednek. Itt Beethoven összebarátkozik egy helyi kisfiúval és segít neki megtalálni egy régi kalóz térképet, ami végül az egész kisváros életét felbolygatja.

Előre!
Filmcafe - október 21., 12.45
6 éven felülieknek ajánlott!

Zoli és Miki igazi barátok, egy padban ülnek az általános iskolában, és együtt lógnak az iskola után. Zoli apja a kevés ellenzéki egyike, aki röplapokat készít és szamizdat újság kiadásával próbálja felhívni a figyelmet a rendszer ellentmondásaira. Miki apja a kerületi párttitkár, aki fiatalon került magas pozícióba, úgy dönt emberek sorsa felől, ahogy azt kénye-kedve tartja. A két teljesen különböző férfi többször kerül kényszerű kapcsolatba gyerekeik barátsága miatt. Az egyetlen közös vonásuk, az iskolába érkező fiatal tanárnő iránti érdeklődés. Egy iskolai kirándulás végleg megváltoztatja sorsukat. 

Hatalmas aranyos
TV2 - október 21., 13.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Jack nem akármilyen vagyont örökölt sosem látott apjától. Egy igazi elefántot, teljes nagyságában, s mindezt Amerika kellős közepén! A porcelánboltok mumusával azonban kezdeni kell valamit, ám Jacknek fogalma sincs, mire is képes egy amerikanizálódott ormányos. Csak néhány elefántos tény: kiszagolja a popcornt akár öt mérföldről is, ha húsz mérföldön belül másik elefántot észlel, ultrahangon cseveg vele és téged kihagy belőle. Naponta legalább két mázsa finomságot képes befalni és egy hektoliter vizet meginni és ha mindezt biztosítod neki, akkor is gyanakodva fog figyelni. 

Maci Laci
Film+ - október 21., 15.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Maci Laci a Jellystone nemzeti park notórius bajkeverője. Az állandóan éhes mackó a barátjával, Bubuval örökösen azon mesterkedik, hogy megszabadítsa a kirándulókat elemózsiájuktól. Nincs olyan trükk, melyet be ne vetne a siker érdekében, miközben bohócot csinál a legfőbb ellenségéből, Smith vadőrből. Ám a vidám életnek vége szakad. Brown polgármester elherdálta a város pénzét, és a helyzetén most úgy akar segíteni, hogy el akarja adni a parkot. Ha a fakitermelő vállalat kezébe kerül a terület, akkor Maci Laciéknak mennie kell. Ám a mackó nem hagyja annyiban a dolgot! Smith vadőrrel szövetkezve akcióba lép.

Rumlis vakáció
RTL Klub - október 21., 15.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Bob Munro minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro-família ugyanis már a várva várt Hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.

Nicsak, ki beszél!
Cool - október 21., 16.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Mollie, a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James, a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára? 

A hegyek szelíd ura
m2 - október 21., 18.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Mark Los Angelesből érkezik nagybátyjához Jackhez, aki vadőr és fenn él a hegyekben. A kisváros lakói hamar befogadják, mindannyian nagyon kedvesek vele, ám a fiú így is nehezen birkózik meg szülei eltűnésének hírével. Egy nap találkozik Bennel, a hatalmas fekete medvével, s nyomban örök barátságot kötnek. Ben élete azonban nagy veszélyben van, ugyanis Fog Benson és az emberei vadásznak rá, ráadásul még az orvvadászok is a nyomában vannak.

AZ utolsó sárkányölő
HBO - október 21., 18.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Snodd király uralkodása alatt a varázslat kihunyóban van, a modern technika lépett a helyébe. Eközben a tengerentúlon zajlik a nagy trollháború, az utolsó sárkány a végső küzdelmére vár. A 15 éves árva Jennifer hihetetlen kalandba csöppen.

Mr. Popper pingvinjei
Prime - október 21., 19.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Tom Popper elfoglalt üzletember. Életét, mindennapjait a munka, értekezletek, határidők, bevételi kimutatások teszik ki. Emellett nem jut ideje a családjára. Egy napon meglepődve értesül arról, hogy egy pingvint örököl. Félreértés folytán a frakkos csapat hamarosan hat főre bővül. A csámpás jövevények alaposan felforgatják Mr. Popper addigi megszokott életét. A legérdekesebb az, hogy a kezdeti rosszallás után az üzletember egyre jobban élvezi a különös helyzetet és a vendégei társaságát, akik mellett újra megtanul szeretni, a családjával törődni. 

Vásott szülők
DUNA Televízió - október 21., 19.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Az még nem lenne baj, hogy a szülőknek meglehetősen magas elvárásaik vannak magukkal és családjukkal szemben. A baj csak az, hogy ezeket meg is akarják valósítani. Így lehetséges az, hogy a Buckman család feje, Gil olyan apává válik, aki mindent túlzásba visz. Túlzásai kacagtatóak, ám ő halálosan komolyan veszi célkitűzését: tökéletes szülő szeretne lenni, akárcsak testvérei, akik a legkülönfélébb módszerekkel próbálnak gyerekeiknél célt érni.

2017. október 22., vasárnap

Fogtündér
Prime - október 22., 14.25
12 éven felülieknek ajánlott!

Derek Thompson, a jégkorongliga egyik legkeményebb játékosa, ráadásul nem hisz a mesékben. Nem véletlen, hogy összetöri a legfiatalabb rajongói álmait. Hányaveti magatartása a magánéletében is megmutatkozik, ami a barátnőjével, Carlyval való kapcsolatát veszélyezteti. Ezt tetézi, amikor bemeséli Carly kislányának, Tessnek, hogy a fogtündér nem létezik. Mindez nem marad következmények nélkül. Derek váratlanul a hitetleneket vizsgáló bizottság előtt találja magát, akik két hét tündérlétre ítélik. A férfi azt hiszi, az egész rossz álom csupán. Ám legnagyobb megdöbbenésére szárnyak nőnek ki a hátából.

A csodálatos Pókember
VIASAT3 - október 22., 15.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze. Steve Ditko és Stan Lee képregénye nyomán. 

Garfield
SuperTV2 - október 22., 15.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Azután egyik nap Jon beállít egy szeretnivaló, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska először életében nem talál szavakat. Ubul érkezése persze felborítja Garfield tökéletes világát. Ezért mikor a kutyus eltűnik a gonosz Happy Chapman karmai közt, azt gondolhatnánk, Garfield örvendezik. Ám tőle szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép. 

Nanny McPhee - A varázsdada
Prime - október 22., 16.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen boszorkány. Egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné. 

Nicsak, ki beszél még!
Cool - október 22., 16.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Mikey időközben kissé megnőtt, de az élethez való hozzáállása nem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, mi több, Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania. A méret lényegtelen. 

Garfield 2.
SuperTV2 - október 22., 17.25
6 éven felülieknek ajánlott!

Londonba utazik Garfield gazdája, Jon, hogy megkérje barátnője, az állatorvos Liz kezét. A lasagne-zabáló cicó persze nem hagyja annyiban a dolgot, és utána megy. Garfield találkozik a Herceggel, a királyi származású macskával, aki éppen akkor örököl egy kastélyt. Sőt, nemcsak találkozik, de helyet is cserélnek, így a hatalmas birtok Garfield otthona lesz. A világ leglustább macskája királyi ellátásban részesül, komornyikja van, és egész állatkertnyi négylábú szolgája és híve. Lord Dargis rossz szemmel nézi mindezt. Mivel ő a következő az öröklési sorban, el akarja tüntetni a(z ál)Herceget. 

A csodálatos Pókember 2.
VIASAT3 - október 22., 18.05
12 éven felülieknek ajánlott!

Még a szuperhősök sem tartják be az összes ígéretüket. Peter Parker, aki vörös-kék pókruhájában üldözi a gonoszt a nagyvárosi utcákon megígérte szerelme haldokló apjának, hogy kerülni fogja a lányt - és így gondoskodik a biztonságáról. Ám ez egyszer megszegi az ígéretét. Nem elég neki, hogy elkapjon minden bűnözőt, kevés a toronyházak fölötti, őrült tempójú száguldás és lendülés: Gwen nélkül már semmit sem ér az élete. Lehet, hogy meg fogja bánni: egy új szupergonosz ellenfél, Electro felbukkanása ugyanis minden eddiginél nagyobb veszélybe sodorja - és a múltjából is újabb, tisztázatlan emlékek kísértik. 

Szelíd Ben: A fekete arany
m2 - október 22., 18.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Marknak problémái vannak az iskolában, ugyanis nem igazán jeleskedik matematikából. Közben pedig a gyámügy is érdeklődik utána. Az ingatlan befektető, Fog Benson nagyra törő terveit igyekezvén megakadályozni, Jacket, a parkőrt börtönbe vetik, pedig ő csak az erdőt akarta megóvni. Markra és medve-barátjára, Benre hárul a feladat, hogy tisztázzák Jacket a vádak alól. Így tehát elszánt nyomozásba kezdenek és mindent lefényképeznek, hogy megmentsék az állatokat és a környezetet.

Szörny Rt.
RTL II - október 22., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved. 

80 nap alatt a Föld körül
Prime - október 22., 18.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Phileas Fogg feltaláló olyan találmányokkal áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, de a felsőbb tízezer befolyásos tagjai rögeszmés bolondnak tartják. Fogg különös fogadást köt Lord Kelvinnel, a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet 80 nap alatt! Oldalán inasával, Passepartout-val és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal, Fogg nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világ körüli versenyfutásnak.

Két és fél kém
Film Mánia - október 22., 19.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Jane Blue és férje, az ugyancsak szuperkém Jeff egy különösen izzasztó helyzetben, egy izgalmas lövöldözés kellős közepén szerettek egymásba, és hamarosan úgy döntöttek, hogy nincs több gondtalan hősködés, letelepszenek és családot alapítanak. Most mindkettőjük életét kitölti a kisbabájukról való gondoskodás és a gondtalan semmittevés békés new orleans-i otthonukban. De egy igazi profi sohasem tagadhatja meg a hivatását, úgyhogy amikor volt főnökük arra kéri őket, hogy szakítsák meg kicsit a dajkaságot, és segítsenek egy nemzetközi gengszterbanda felszámolásában valamint egy eltűnt fegyverszállítmány felkutatásában, mi mást is tehet a Blue család, igent mondanak, és felkerekednek, immár hármasban.

2017. október 23., hétfő

Marley meg én: A kölyökévek
TV2 - október 23., 7.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Emlékeznek még Johnnyra és Jennyre, a fiatal párra, aki egy tündéri labradorkölykön próbál felkészülni a gyermeknevelés nehézségeire? Vagy inkább Marleyre, aki pokollá változtatta az ifjú pár életét, és romhalmazzá a lakásukat? A világ legrosszabb kutyája most visszatér, hogy megmutassa, milyen csintalan volt már kölyökkorában. A barátjával, Bodi Grogannal hatalmas felfordulást okoznak egy kutyaversenyen. Marley túljár a többi kutya eszén, miközben szíveket rabol a maga egyéni és utánozhatatlan módján.

Kardfog kapitány és a Lama Rama kincse
Film Mánia - október 23., 7.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Pinki, a bátor kisfiú elindul Kardfog kapitány oldalán, hogy felkutassa Lama Rama elveszett kincsét, és ráleljen édesapjára. 

Vadkaland
Viasat3 - október 23., 8.55
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Amint az utolsó gondozó is kiteszi lábát a New York-i állatkert kapuján, indul a buli, a hancúr. Egyik nap azonban valami megzavarja az állatok felhőtlen jókedvét: Sámson oroszlán egy szem fiát elhajózzák a természetbe, hogy visszatelepítsék vadon élő társai közé. Az ifjú sörényesnek viszont egyáltalán nem fűlik a foga ehhez. Sámson vezetésével mentőexpedíció indul. Larry, a széllelbélelt anakonda, Benny, a városi mókus, Bridget, a városi élethez szokott zsiráf, valamint Nigel, a csípős megjegyzéseiről híres koala elkísérik barátjukat a városi dzsungel veszedelmein át a rettegett vadonba. 

Szabadítsátok ki Willyt!
RTL Klub - október 23., 9.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Willy, az óceántól és családjától elszakított három tonnás kardszárnyú delfin (ismert elnevezése: gyilkos bálna) elenyésző számú hétvégi turistát kellene, hogy szórakoztasson a kisvárosi delfináriumban, amire azonban nem hajlandó a fogságban. A kőszívű tulajdonos be akarja zárni a show-t. Ekkor találkozik Willyvel Jesse, a tizenkét éves, igaz családi háttér nélküli utcagyerek. Gyorsan egymásra találnak, ám Willy még új barátja kedvéért sem hajlandó produkálni magát a nagyközönség előtt. A főnök most már hajthatatlan, s Willy elpusztítása mellett dönt, amit Jesse és az idomárok nem hagyhatnak. 

A kőszívű ember fiai
TV2 - október 23., 10.10
12 éven felülieknek ajánlott!

A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richardot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért. 

Tigris színre lép
Film+ - október 23., 10.30
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A Százholdas Pagony összes bohókás, barátságos és legfőképpen rettentően szeretetreméltó lakója visszatér végre a filmvászonra, hogy elmesélje, miképpen döbbent rá Tigris: nem élhet a rokonai nélkül. Bizony, Tigris magányos! Mert Kangának ott van Zsebibaba és Micimackónak Malacka, és Róbert Gidának a szülei, és Fülesnek? na jó, Füles egyedül is jól érzi magát. De Tigris nagybácsikra, másod-unokatestvérekre, hugicákra és legalább egy dédnagymamára vágyik. Elszánt rokonvadászata közben természetesen mindent a feje tetejére állít, és ha ez nem volna elég, aggódó barátai is elhatározzák, hogy jobb híján távoli rokonnak adják ki magukat. Az igazi felfordulás tehát akkor kezdődik, amikor néhány feltűnően mackó-, bagoly- és zsebibabaszerű tigris kopogtat Tigris ajtaján... 

Lemony Snicket - A balszerencse áradása
Mozi+ - október 23., 11.25
12 éven felülieknek ajánlott!

Felgyullad a családi ház, bennégnek a szülők. A három Baudelaire gyerek: a kamasz Violet, a könyvmoly Klaus és a kicsi Sunny árván marad a világban. Ismerősük, Poe bácsi próbálja meg teljesíteni a szülők végakaratát: felkutatja a család távoli rokonait, és közülük keres gyámot a gyerekeknek. Elsőként Olaf grófot találja meg, aki tudomást szerezve a tetemes örökségről, amelyet Violet vehet át, ha majd nagykorú lesz, gondolkodás nélkül vállalja a gyámságot. A gróf borzalmas házában magukra hagyott testvérek is hamarosan rádöbbennek, hogy Olaf semmitől, de tényleg semmitől nem riad vissza, hogy a vagyont megkaparintsa. És ebből az első kalandból hiába menekülnek meg ép bőrrel, csak még több szörnyűség és viszontagság vár rájuk.

Európai vakáció
RTL Klub - október 23., 11.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három egész perc a Louvre-ban, egy autóbaleset, Rusty randevúja egy francia hölggyel, Audrey szomorú kapcsolata az európai étrenddel, és végül, de nem utolsó sorban Ellen elrablása. A tipikus amerikai család találkozik az európai kultúra nemes képviselőivel, akik valahogy túlélik a dolgot, míg hőseink csak szenvednek az érthetetlen európai nyelvekkel és a hamburgert nélkülöző ételkínálattal.

Jégvarázs
Viasat3 - október 23., 13.40
6 éven felülieknek ajánlott!

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól. 

Ovizsaru
SuperTV2 - október 23., 14.40
12 éven felülieknek ajánlott!

John Kimble négy éve dolgozik azon, hogy a gátlástalan dílert, Cullen Crispet hűvösre tegye. Crisp végül egy gyilkosság során lebukik, ám a kelleténél hamarabb szabadul a sittről. Miután végzett a koronatanúval, bujkáló felesége után ered, hogy fiát elrabolja. John Kimble és társa mindent bevet, hogy időben kiderítse, melyik gyerek Crisp fia. A terminátor külsejű zsaru nem is sejti, hogy élete legnagyobb kihívása várja: óvónőnek kell álcáznia magát, és egy csapat óvódással kell megbirkóznia.

Óz, a hatalmas
VIASAT3 - október 23., 15.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor Oscar Diggs, az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val, Evanora-val és Glinda-val, hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló.

Kettőn áll a vásár
TV2 - október 23., 15.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Azt mondják, hogy minden embernek van egy párja valahol a világban. Ez persze lehetetlen, de Amanda szereti a lehetetlen dolgokat. Van is egy lány, Alyssa, aki pontosan egy időben született vele, csak egy másik kontinensen. Egyikük nagyszájú, másikuk csendeske. Egyikük mérhetetlen fényűzés közepette nevelkedik, másikuk nevelőszülőtől nevelőszülőig vetődik. A felnőttek viszont mindenütt egyformák. Buták, élhetetlenek, és nem képesek felismerni saját érdekeiket. Amanda apja éppen feleségül készül venni valakit, aki nem illik hozzá, csak nagyon szeretne feleséggé válni. Alyssa pedig szerencsére ismer egy nagyszerű nőt, aki remélhetőleg elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a neki való férfiért. Csak egy kis segítség kell neki a lányoktól. És az, hogy a lányok találkozzanak.

Nicsak, ki beszél most!
Cool - október 23., 16.25
6 éven felülieknek ajánlott!

James és Mollie boldog házasságban élnek már 6 éve. Van két gyermekük és persze a velük járó összes gond. James nagyon jó állást kap egy nagy légitársaságnál és egyre több időt kell a levegőben töltenie. Mollie tűri egy darabig, hogy minden az ő nyakába szakad, de mikor a férfi főnöknője kikezd James-szel, betelik a pohár. 

Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak
SuperTV2 - október 23., 17.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Drakula gróf ötcsillagos luxuskastélyában a szörnyek pihenhetik ki rémes fáradalmaikat. A vámpírok fejedelme hétvégi bulit szervez a féltve őrzött, 118. születésnapját ünneplő kislányának. Erre meghívja a rémes kompániát, az élén Frankensteinnel és menyasszonyával, a múmiával, a láthatatlan emberrel és egy falka vérfarkassal. Az ünnepség vérbő, jó hangulatban telik, mígnem hátborzongató esemény történik: a kastélyba téved egy igazi, élő ember! Ráadásul fiatal, jó fej és megtetszik Drakula lányának. 

Apád-anyád idejöjjön!
Cool - október 23., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

A nyári táborban vakációzó Hallie és Annie megdöbbenve veszi tudomásul, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra. A két kislány némi ellenségeskedés után összebarátkozik, s hamarosan rájönnek, hogy testvérek, méghozzá ikrek, akiknek a szülei elváltak. Hamar megszületik a terv: helyet cserélnek és összehozzák szüleiket. A tervet azonban veszélyezteti a papa csinos és nagyravágyó barátnője.